Güncel
Giriş Tarihi : 09-10-2020 11:41   Güncelleme : 10-10-2020 12:11

Karadeniz'de NAVTEX Mesajı Yayınlandı

Rusya'dan tedarik edilen S-400 hava savunma sistemlerini denemeye hazırlanan Türkiye Karadeniz atışları kapsamında Navtex mesajı yayınladı.

Karadeniz'de NAVTEX Mesajı Yayınlandı

Türkiye, ABD ile ilişkilerin gerilmesine neden olan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri birkaç gün önce Sinop’a getirilirken görüntülenmişti.

Türkiye, Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini denemek için harekete geçti. S-400 hava savunma sistemlerinin atış eğitimi için Karadeniz'de Navtex ilan edildi. Navtex süresi 13-16 Ekim olarak belirlendi.

SİNOP'A GÖNDERİLİRKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Öncelik derecesi "Çok Acele" olan atış testi, Sinop'ta yapılacak.

Sinop'a sevk edilirken görüntülenen S-400 bileşenleri arasında, komuta kontrol aracı ile birlikte füze fırlatma aracı, radar bileşenleri ve füze taşıyıcı hançerler yer alıyordu.

S400’lerin alımı başta ABD ve AB ülkelerinin tepkisini çekerken Ankara-Washington hattında tansiyon yükselmiş ve ABD, Türkiye'yi F-35 savaş jeti programından çıkarmıştı. Fakat ABD, Türkiye'nin 2020'ye kadar F-35 parçası üretmeye devam edeceğini de duyurmuştu. ABD o dönemde Türkiye'nin Rus yapımı S-400'leri kurması durumunda yaptırım uygulanabileceğini de dile getirmişti.

YAPILACAK TESTLERDEN AMERİKA RAHATSIZ OLDU

Türkiye'nin S-400'leri test atışları için Sinop'a göndermesinden rahatsız olan ABD'den bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ankara'nın S-400'ün kullanıma geçirilmesi konusunda çaba göstermeye devam ettiğine dair gelen bilgilerden dolayı da derin endişe duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ABD, Türkiye'nin S-400'ü denemesinden endişeli olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerini test edebileceği açıklamasından dolayı son derece endişe duydukları belirtildi.

AdminAdmin