Güncel
Giriş Tarihi : 17-11-2016 10:15   Güncelleme : 17-11-2016 09:18

Karadeniz, Fas'ta Nükleer Santrallerin Tehdit Olduğunu Söyledi

Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22)’na katılan CHP Sinop Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Karadeniz nükleer santral tehdidini anlattı

Karadeniz, Fas'ta Nükleer Santrallerin Tehdit Olduğunu Söyledi
 CHP Sinop Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Karadeniz, CHP'yi ve Sinop’u Fas'ta gerçekleştirilen COP22’de temsil ediyor.

 Karadeniz, küresel ısınma, iklim değişikliği, çölleşme, kuraklaşma, erozyon süreçlerinin dünyanın yakın geleceğinde evrensel tehdit olduğunu söyledi.Bu tehdidin farkında olan ülkelerin Paris Anlaşması ile dünyanın geleceğinin kurtarma yönünde adımlar attığını belirten Karadeniz, nükleer santrallerin de dünyada tehdit olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.  Burada yaptığı çalışmalarda özellikle nükleer tehdide vurgu yaptığını ifade eden Karadeniz şunları söyledi: “Nükleer santraller, dünyayı ve tabii Türkiye'yi tehdit ediyor. Her fırsatta bu tehdidi anlatıyoruz. Sinop'un doğal ve tarihsel zenginlikleri, Mersin Akkuyu ve İğneada’nın doğal zenginlikleri, gelecek nesillerimiz nükleer santrallerin yaratacağı tehlikenin kıskacında. Sinop, turizm, kültür ve eğitimin başkenti olmayı hedefliyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için ben büyük bir gayret içindeyim. Sinop, Dünya’da, Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesi’nde sahip olduğu kültür varlıkları ve doğal zenginlikleri bakımından özel bir yere sahip. Sahip olduğu bu potansiyeli çok iyi bilen biri olarak burada da Sinop’umuzun tanıtımını yapıyorum. Nükleer santral istemediğimizi anlatıyorum”

Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül