Güncel
Giriş Tarihi : 22-07-2018 19:39   Güncelleme : 22-07-2018 20:43

Karadeniz'in Kırkpınarı Dikmen Festivali Sona Erdi

Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilinen 53. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Kültür Festivali büyük bir katılımla yapıldı.

Karadeniz'in Kırkpınarı Dikmen Festivali Sona Erdi

Programın ev sahipliğini ve organizasyonunu yürüten Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu “Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen 53. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivaline katılan herkese teşekkürlerini sundu. İstanbullu, ata sporu olarak belirtilen Güreş’in ilelebet bu topraklarda var olmasına imkânlar ölçüsünde katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

53. düzenlenen Karadeniz’in Kırkpınar’ına ekibiyle birlikte katılan Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise yapmış olduğu konuşmasında; Geleneksel hale gelmiş güreşlerde birlikteyiz. 53 yıldan bu yana bu etkinliklerin sürmesinde emeği olan herkesi tebrik ediyor ve burada olan herkese saygılarımı sunuyorum. Burada Ata sporumuzu yaşattığı içinde öncelikle Belediye başkanımıza, sponsorlarımıza ve cazgırlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz biliyoruz ki bu toprakların her bir yiğit evladı ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım dercesine özgürlüğe bağımsızlığa susamış vatansever Türk evladının karşısında saygıyla eğiliyor hepinize saygılar sunuyorum dedi

Kırkpınar Cazgırlarından Kemal Karga ve Necmettin Yaşar Kırbıyık ' ın sunuculuğunu yaptığı Dikmen Yağlı Güreş Festivaline 278 güreşçi müsabakalara katılırken, Güreş dendiğinde ve Güreş müsabakalarının önde gelen isimlerinden Adil Yiğit ve Mustafa Yiğit’in organizatörlüğünde gerçekleştirilen güreşlerde Ankara Büyük Şehir Belediyesi güreşçilerinden Hüseyin şahin başpehlivanlığı alırken, finale çıkan ve ikinci olan isim Amasyalı Nuri zengin ve Sakaryalı Güreşçi Ümit Balta ise üçüncü oldu

Güreşlerde dereceye girenlere plaketleri protokol tarafından takdim edildi.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde, sırık kebabının kilosu 100 liraya alıcı buldu. Kurulan stantlarla panayır havasında geçen festivale, Sinop ve çevre illerden birçok kişi akın etti, katılım sağlayan yaklaşık 2,500-3 bin kişiye yöresel yemeğimiz 'keşkek' ikram edildi.

Güreşlerin ev sahipliğini Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet ve Saim İstanbullu yaparken festivale Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Vali V. İzzet Ercan, Dikmen Jandarma Bölük Komutanı Jan. Ast. Sb. Kd. Bşçvş Serkan Yılmaz, Dikmen İlçe Emniyet Amiri Adil Bostan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, CHP İl Başkanı Barış Ayhan ve Yönetimi, Ak Parti İl çe Başkanı Hüseyin Türkmen, CHP İlçe Başkanı Seyit Terzi, Gerze MHP İlçe Başkanı Ercan Aydilek ve MHP Dikmen İlçe Başkanı Ahmet Yıldız ile çok sayıda STK temsilcileri iştirak etti.

Bir önceki yılda olduğu gibi bu yılda Çağla Yapı Sahibi Halil Beşli organizasyonun ana sponsorluğunu yaparken, İstanbullu Beşli’ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

hakan akbaşhakan akbaş