Güncel
Giriş Tarihi : 23-10-2019 12:48   Güncelleme : 25-10-2019 14:31

Karadeniz, Sinop Basınına Destek Verdi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ne üye Sinop’un 12 yerel gazetesinin yayınladığı deklarasyona destek mesajı yayınladı.

Karadeniz, Sinop Basınına Destek Verdi!

“Yerel Basınına Sahip Çık” başlığı ile Sinop’ta 12 yerel gazetenin aynı günde yayınladığı deklarasyona Karadeniz de destek verdi.

Karadeniz yayınladığı mesajda; ''Halkımızın doğru, eksiksiz haber alabilmesi, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışan basın emekçilerimiz kutsal bir görevi ifa etmektedir.

Basın meslek ilkeleri çerçevesinde objektif ve kamuoyu yararı gözeterek çalışan basın emekçileri yaptıkları haberler ve oluşturdukları gündemle toplumumuzda vatandaş ile devlet arasında köprü görevi görmektedir. Teknolojinin gelişmesi ve özellikle sosyal medyanın aktif kullanımı ile kısık sesler dünyanın bir diğer ucunda çığlık olabilmektedir. Geleneksel kitle iletişim araçlarının yanında internet haberciliğinin de zirve yaptığı günümüzde yansız ve doğru haberin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Ülkemizin ekonomik durumu ve içinde bulunulan türlü sıkıntılar sebebiyle yıllardır hizmet veren televizyonların, gazetelerin, radyoların, internet sitelerinin kapandığını her geçen gün üzüntüyle öğreniyoruz. Yerel medya organlarının kısıtlı bütçelerle, ağır yükümlülükler ve türlü baskılar altında ayakta kalmaya çalıştığına hepimiz şahit oluyoruz.

İlimizde 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'ne üye 12 gazetenin imzalayıp yayımladığı deklarasyonu bugün televizyonlarda tüm Türkiye duydu. Deklarasyonda da belirtildiği gibi; ihale yasasını delerek ihale yapmadan doğrudan alıma giden kurumlar yerel basını kurutuyor.

Artan maliyetler ve türlü resmi yükümlülükler altında dimdik ayakta durmaya çalışan, personel maaşlarını ödemekte zorlansa dahi hiçbir siyasi güruhun bünyesine tabi olmayıp objektif haber yapmaya çalışan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel başta olmak üzere; tüm basın emekçilerinin yanında olduğumu belirtiyor, ihale kanununu delerek ihaleye çıkmayanlarla ilgili de gerekli mücadelenin tarafımdan yapılacağını duyuruyor saygılar sunuyorum'' diyerek yerel basının yanında olduğunu ifade etti.

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyesi, GerzeninSesi ailesi olarak desteklerinden dolayı Barış Karadeniz'e teşekkür ederiz.

AdminAdmin