Güncel
Giriş Tarihi : 09-07-2017 20:31   Güncelleme : 10-07-2017 13:40

Karadeniz'in Kırkpınarı'nda Kazanan İsim Belli Oldu

52. Dikmen Yağlı Güreş ve Sırık Kebabı Festivali sona erdi. Müsabakalara 250 güreşçi katıldı.

Karadeniz'in Kırkpınarı'nda Kazanan İsim Belli Oldu

52. Dikmen Yağlı Güreş ve Sırık Kebabı Festivali sona erdi. 250 güreşçinin katıldığı müsabakalara katılım çok yüksek olurken, Samsunlu Recep Taslak başpehlivanlığa uzanan isim oldu.

 

Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu’nun ev sahipliğini yaptığı festivale, Sinop Valisi Hasan İpek ve Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet de katıldı. Renkli ve bol yağlı görüntülere sahne olan festivalde, sırık kebabının kilosu 70-75 liraya alıcı buldu. Kurulan stantlarla panayır havasında geçen festivale, Sinop ve çevre illerden birçok kişi akın etti.

 

Cazgırlığını Kemal Karga’nın yaptığı yağlı güreş festivalinde, finale çıkan ve ikinci olan isim Manisa’dan katılan Hüseyin İyican oldu. Üçüncülük müsabakalarında ipi göğüsleyen Tokat’tan Onur Balcı olurken, başpehlivanlık yarışının dördüncüsü Faik Sezgin oldu.

 

Tarihin bir yansıması

Festivalde konuşan Sinop Valisi Hasan İpek, 52’ncisi yapılan Dikmen Yağlı Güreşleri’nin tarihin günümüze bir yansıması olduğunu belirtti. Bu organizasyonları gördükçe gurur duyduğunu belirten İpek, “geçmişiyle barışık olan insanlar, geleceğine daha da güvenle bakar. Bu organizasyonların devamını diliyor ve bu organizasyonları yapanların her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu organizasyonu tertip ettiği için Belediye Başkanımız Saim İstanbullu’yu da tebrik ediyorum” dedi.

 

“Dikmen övgüyü hak ediyor”

Dikmen’in il merkezine en uzak ilçelerden biri olduğunu ve daha önceden hizmet götürmekte zorlanıldığını ifade eden Vali İpek, “15 gün önce Dikmen’e bir kompresör kazandırdık ki, ilçeye yetecek kadar malzemeyi üretene kadar çalışacak. Hayırlı uğurlu olsun.  Dikmen her türlü övgüyü ve hizmeti hak ediyor” şeklinde konuştu.

 

“Dikmenliler evladını şehit verdi”

Dikmenli şehitler Bahattin Dolma ve Arif Kalafat hakkında da konuşan İpek, “geçen yıl Bahattin Dolma kardeşimizi Dikmen’den şehit verdik. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için evladını şehit verdi Dikmenliler. Maalesef, yine bu yıl Ramazan Bayramı’nda Arif Kalafat kardeşimizi de şehit verdik. Bu iki şehidimize, tüm şehitlerimize ve 15 Temmuz’da bu ülkenin bekası için demokrasinin yanında şehit olan tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle de Dikmenlilere başsağlığı diliyorum. Allah bizlere bir daha şehit acısı göstermesin” dedi.

 

Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu ise, “bu etkinliklerin insanların bir araya gelmesine, kaynaşmasına vesile olduğunu ve en önemlisi de ata sporu olarak belirtilen Güreş’in ilelebet bu topraklarda var olmasına katkı sağladığını belirtti. Güzel sunumundan ötürü Cazgır Karga’ya da bir plaket hediye etti.  


Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi




Erkan TaşErkan Taş