Güncel
Giriş Tarihi : 28-12-2018 17:12   Güncelleme : 28-12-2018 17:25

Kaymakam Güven Birinci Sınıf Mülki Amir Oldu

İçişleri Bakanlığının 39 idare amirinin "Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliğine" yükseltilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’ de yayımlandı. Resmi Gazete’de yar alan isimler arasında Gerze Kaymakamı Murat Güven’de yer aldı

Kaymakam Güven Birinci Sınıf Mülki Amir Oldu

İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, Birinci Sınıf Mülki İdare Amiri Oldu

Gerze Kaymakamı Murat Güven, İçişleri Bakanlığı tarafından birinci sınıf mülki idari amirliğe yükseltilen 39 isim arasında yer aldı.

İçişleri Bakanlığının, bazı mülki idare amirlerinin birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’ de yayımlandı. Buna göre, 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu ile Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliğine Yükseltilme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğe istinaden 39 mülki idare amiri, birinci sınıf mülki idari amirliğine yükseltildi.

Mülki İdare Amirlerinin “birinci sınıf” olabilmeleri için mesleğinde 15 yılını doldurmuş, düzgün, çalışkan bir sicile sahip ve 75 Puan üzerinde puan almış olması gerekiyor. Bu şartları sağlayabilen mülki amirler birinci sınıf olma hakkını elde edip vali olarak atanabilme şansı yakalayabiliyor.

Seda ŞengülSeda Şengül