Güncel
Giriş Tarihi : 19-03-2015 18:02   Güncelleme : 19-03-2015 19:05

Kaymakamlık'tan Açıklama Geldi

Birçok Ulusal medya organlarında 'Hürriyet, Milliyet, Mynet, Son Dakika ve adını yazmadığımız onlarca gazete ve haber sitesinde ve haber sitemizde de yer verdiğimiz “ EVİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR ” başlıklı haber üzerine Gerze Kaymakamlığı bir açıklama yaptı...

Kaymakamlık'tan Açıklama Geldi
Gerze Kaymakamlığının yapmış olduğu açıklamayı da tarafsız, objektif gazetecilik adına yayınlıyoruz : İlçemiz Sarnıç Köyü Hacı Mahallesinde ikamet eden Sami Cırt’ın 05 .03. 2015 tarihinde çocukları, eşi ve kardeşi ile birlikte yaşadığı evi tamamen yanmıştır. Olay üzerine aynı gün toplanan Gerze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti 7 sayılı kararı ile Sami Cırt adına 2000 TL acil yardım ödeneği çıkarmış  ve eşine 13.03.2015 tarihinde teslim edilmiştir. Yine aynı kararda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden ev yapımı için 35 000 TL kaynak talebinde bulunulmasına karar verilmiştir. Mevcut durum itibarı ile ailenin yangından etkilenmeyen iki çocuğu akrabaları olan Sabriye Şensoy’un kullanmadığı, köyde bulunan ve eşyalı olan evine yerleştirilmiştir. Sabriye Şensoy ile yapılan sözlü görüşmede henüz hastanede bulunan ailenin geri kalan fertlerinin hastaneden çıktıktan sonra da evleri yapılıncaya kadar burada kalabilecekleri ifade edilmiştir. Aksi bir durum olması halinde ise köy muhtarlığına ait köy konağı gıda temini de dahil olmak üzere hazır olarak bekletilmektedir. Bahse konu yapılan ve yapılacak işlerden yanan evin sahibi Fatma Cırt yangın olayının bir gün sonrasında Sosyal Yardımlaşma Vakfımızca bilgilendirilmiştir. Konunun basına bu şekli ile yansımasına anlam verilememiş olup, Kaymakamlığımıza sorulması halinde zaten verilecek olan bu bilgiler Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Gerze Kaymakamlığı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı

Ulusal medya ve yayın organlarında 'Hürriyet, Milliyet, Mynet, Son Dakika ve onlarca habersitelerinde ve haber sitemizde yayınlanan Haber' : " Evi yanan aile yardım bekliyor

Gerze ilçesi Sarnıç köyünde çıkan yangında evleri tamamen yanan aile hiçbir şeylerinin kalmadıklarını ve çaresiz olduklarını dile getirerek devletten yardım istedi.

İlçemiz Sarnıç köyünde çıkan yangında evleri tamamen yanan aile hiçbir şeylerinin kalmadıklarını ve çaresiz olduklarını dile getirerek devletten yardım istedi.

Geçen haftalarda İlçemize bağlı Sarnıç köyünde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında 6 kişinin ikamet ettiği ev küle döndü. Yangın esnasında evde bulunan Murat (9), Sami (38) ve Cengiz Cırt (42) alevlerin içerisinde kalarak vücutlarında yanıklar oluştu. Çiftçilikle geçimini sağlayan ailenin yangında evleri ve eşyaları küle dönerken, 9 yaşındaki Murat Cırt ve 38 yaşındaki Sami Cırt Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi’nde, Cengiz Cırt ise Sivas Numune Hastanesi Yanık Ünitesi’nde tedavi görüyor.

Çıkan yangında evleri ve tüm eşyaları yanan aile devletten ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor. Anne Fadime Cırt yaptığı konuşmada, “Biz çiftçilikle geçinen bir aileyiz. 3 çocuğum eşim ve eşimin ağabeyi bir evde kalıyorduk. Eşimin abisi engelli, ona da biz bakıyorduk. Başımıza böyle bir olay geldi. Canımızı zor kurtardık. Evimiz ve eşyalarımız tamamen yandı, hiç bir şeyimiz kalmadı. Şu anda hastanede yatıyoruz. Köydeki iki çocuğuma da bir komşumuz evini açtı, onlarda kalıyorlar. Hastaneden çıktığımızda kalacak bir yerimiz yok. Devlet yetkililerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın bize yardım etmesini istiyoruz” dedi.

9 yaşındaki Küçük Murat ise “Bizim evimiz yandı, hiç bir şeyimiz kalmadı. Bize yardım edilmesini istiyoruz” diyerek yetkililere sesini duyurmaya çalıştı."

hakan akbaşhakan akbaş