Güncel
Giriş Tarihi : 23-12-2019 10:37   Güncelleme : 23-12-2019 11:39

Kıbrıs Gazilerine Berat ve Madalyaları Verildi

1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 38 gazimize berat ve madalyaları verildi.

Kıbrıs Gazilerine Berat ve Madalyaları Verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Milli Mücadele Madalyaları tüzüğü kapsamında, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için hazırlanan madalyalar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni ile Sinoplu 38 gaziye teslim edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organizasyonuyla Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen   "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’’ Tevcih Törenine, Vali Köksal Şakalar, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, Belediye Başkan Vekili Zeki Topal, Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Kıl, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başakçı, TCSG-72 Bot Komutanı S.G. Yüzbaşı Koray Kemiksiz, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Kurum Müdürleri, Şehit ve Gazi Aileleri ve Gaziler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın  okunması ile başlayan program Kuran-ı Kerim tilavet edildi.

KIBRIS, BUGÜNKÜ YAŞAYAN TÜRKLERİN GELECEĞİDİR
Programda daha sonra söz alan Sinop Valisi Köksal Şakalar, Kıbrıs’ın atalarımızın dedelerimizin toprağı, şehidimizin mezarı, bugünkü yaşayan Türklerin geleceği olduğunu söyledi.

Şakalar; “Bundan 45 yıl önce Kıbrıs Türkü yok olmasın diye Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kıbrıs Adası Yunanlıların eline geçmesin oradaki Müslüman Türkler yok edilmesin diye yaptığı bir harekat sonrasında, 498 askerimizi şehit verdik. Sizler gibi binlerce on binlerce Gazimiz oldu. Bizler millet olarak şunu öğrendik. Sefer bizden zafer Allah’tandır.  Yola çıkarken hiç kimse geriye dönmeyi düşünmez. Asıl olan şehit olmaktır, gerisi Allah’ın takdiridir. Kıbrıs savaşı Kıbrıs harekatı 45 yıl önce olmuş. Federe bir Devletten biz kendi devletimiz olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kurmuşuz. O günden bu güne Devletimiz yaşıyor.  Olayı böyle özetledikten sonra, Doğu Akdeniz’de enerji sahaları üzerinde yürütülen mücadelede, bir taraftan Rusya’sından İsrail’ine   Amerika’sından  İngiltere’sine  neredeyse dünyanın tamamı. diğer tarafta da  biz. Bu Kıbrıs’ın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bize öğrenciliğimizde öğretilen Halk tarafından bir cümle olarak söylenen, Kıbrıs batmayan uçak gemisidir. Kıbrıs bir uçak gemisinden çok daha  öte, atamızın dedemizin toprağı şehidimizin mezarı, bugünkü yaşayan Türklerin geleceğidir. Bunu gören Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletimiz siz gazilerimizi unutmadığını, size olan minnet duygularını ifade etmek için bir madalya, bir beraat göndermişler. Allah onlardan razı olsun. Sizlere de sağlık sıhhat, uzun ömürler nasip etsin. Biz de sizleri tebrik ediyoruz. Bugün de tekrar sizin çocuklarınız, sizin yeğenleriniz olan askerlerimizin gerektiğinde Suriye’de, gerektiğinde Güneydoğu’da belki gerektiğinde başka yerlerde ölüme ve gaziliğe nasıl sabırsızlıkla gittiğini görüyoruz. Allah’u Teala devletimizi, yurdumuzu, ordumuzu muhafaza etsin” dedi.
Vali Köksal Şakalar konuşmasının ardından, törene katılan gazilerimize berat ve madalyalarını teslim etti. 
Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

hakan akbaşhakan akbaş