Güncel
Giriş Tarihi : 04-11-2019 20:19   Güncelleme : 18-11-2019 12:44

Kış Lastik Uygulamasına Günler Kaldı

Trafik güvenliğini sağlamak için uygulanan zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihi itibariyle başlıyor.

Kış Lastik Uygulamasına Günler Kaldı

Zorunlu kış lastiği uygulaması her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralıkta başlayacak. Mevsim değişikliğinde yağışların artması, kar yağışı, çamur ve don olayları gibi sebeplerden dolayı her yıl 1 Aralık’ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasına günler kaldı.

1 Nisana kadar sürecek olan zorunlu lastik uygulaması başta okul servis araçları olmak üzere, tüm ticari araçlarda zorunlu. Kış aylarında hava sıcaklığı uzun süre soğuk olan, kar yağışı ve don olaylarının uzun süre devam ettiği Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde tüm araçların kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor.

Sinop il ve ilçelerinde yalnızca okul servis araçları başta olmak üzere tüm ticari araçlarda kış lastiği takılması zorunlu. Uzmanlar yalnızca ticari araç sahiplerinin değil, güvenlik açısından tüm sürücülerin kış lastiği taktırmasını öneriyor.

İlçemiz oto sanayiinde Tarhanlar Oto Lastik ustası Naim Tarhan araçlara sıfır lastiklerin yanı sıra ikinci el kış lastiklerinin de takıldığını belirterek 13” sıfır kış lastik fiyatlarının 200 ₺’den, 16” kış lastiklerinin 500 ₺’den başlayarak 1000 ₺ arasında değişkenlik gösterdiğini ifade etti.

Lastiklerin ebat ve kalitesine göre fiyat aralığının değiştiğini belirterek, ikinci el lastik fiyatlarının ise 100 ₺’den başladığını belirtti.

Dört lastik değişimi ve balans ayarı yaptırmanın bedeli 60 ₺ olurken, yolda kalma durumlarında 7/24 yol yardım desteği sağlandığı kaydedildi. Kurtarma aracında bulunan ekipmanlar sayesinde yolda yaşanan aksaklıklar giderilip şoförlere kolaylık sağlanıyor.

AdminAdmin