Güncel
Giriş Tarihi : 06-03-2018 12:21   Güncelleme : 06-03-2018 13:09

Kızık Boyu Federasyonu Kuruluyor

Oğuz Kağan’ın 24 boyunun 10. kolundan olan, Sinop ve ilçelerinde de boy mensuplarının bulunduğu ve Türkiye’nin en büyük ve kalabalık boylarından biri olan “Kızık Boyu”, Tarihçi Yazar Nafi Çağlar öncülüğünde kurulacak olan federasyonla birliğini koruyacak

Kızık Boyu Federasyonu Kuruluyor

Oğuz Kağan’ın 24 boyunun 10. kolundan olan, Sinop Dikmen'e bağlı Büyükkızık Köyü'nde de mensupları bulunan ve Türkiye’nin en büyük ve kalabalık boylarından biri olan “Kızık Boyu”, Tarihçi Yazar Nafi Çağlar öncülüğünde kurulacak olan federasyonla birliğini koruyacak.

Kökeni Oğuz Kağan’a dayanan Kızık Boyu’na ilişkin çeşitli araştırmaları, makaleleri bulunan Tarihçi Yazar Nafi Çağlar Kızık Boyu Federasyonu’nu kurmak için harekete geçti.

Çağlar yaptığı açıklamada, Kızık Boyu’nun dünyanın dört bir yanında ülkemizin birliği, dirliği ve geleceği için birlik çalışmalarına hız verdiğini ve Türkiye’nin en kalabalık boyunu kapsayacak Kızık Federasyonu’nun kurulacağını ifade etti.

Kızıkların, tarihin her safhasında kendilerini düşünmeden “önce vatan” diyerek devlete hizmet ettiklerini vurgulayan Çağlar, “Kızık Boyu mensupları tarihteki tüm devletlerimizi büyütmek için öncü birlikler olarak, dağ dağ oba oba köy köy şehir şehir ülke ülke dağıldılar. Kızık Boyları zaman içinde birbirinden koptular, zamanla birbirinden habersiz kalan Kızıklar hatta Kızık Boyu mensubu olduğundan dahi habersiz kaldılar. Kızıklılar olarak kopan akrabalık bağlarını yeniden onarmak Türk - İslam ahlakını, töresini, örfünü yeniden yaşanır hale getirmek için bir araya gelme kararı aldık” şeklinde konuştu.

“Yeniden büyük Türkiye, yeniden büyük Kızık için” sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Çağlar, sözlerine şöyle devam etti:

“Sinop İl Beyimiz Mehmet Yavuz, Bursa Kızıkları Derneği Başkanımız İzzet Güngör ve ben, devletimizin her yanının kahpe düşmanlar ile çevrildiği bu günlerde tarihteki gibi devletimizin emrinde, ön planda çalışmaya devletin bekası için her daim görev almaya hazırız. Sinop’tan Antep’e Bursa’dan Karabük’e Kayseri’den Tokat’a Amasya’dan Sivas’a Bolu’dan Samsun’a Ankara’dan Maraş’a Kütahya’dan Afyon’a hatta Halep’teki Kızıklara kadar yeniden bağlar kuruluyor. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye için önemli çalışmalar yapılıyor. Birçok vatan aşığı gibi devlet düşmanlarının, kahpe fetönün hedefindeydim. Yine de yılmadan vatanım için bu uğurda gecemi gündüzüme katarak, devletim için hiç bir karşılık beklemeden harcamaya devam ediyorum.”

Çağlar, Hatay sınırına gidip, “hedefimiz kızıl elma” diyerek askerimize moral, düşmana ise Türk’ün mesajını ilettiğini vurguladı.

Sinop İl Beyi Mehmet Yavuz ise, “Ulu Türk’ün davası, elinde Kuran hedefinde turan İslam'ın mührünü tüm cihan’a vurmaktır. Kızıkların hedefi, Kızıl Elma'dır Kızıklar ile el ele Turan’a varmadır” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül