Güncel
Giriş Tarihi : 28-04-2020 18:00   Güncelleme : 29-04-2020 12:32

Kızılay’dan Yardım Eli

Gerze Kızılay Temsilciliği tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ve virüs dolayısıyla evlerinden çıkamayan vatandaşlara gıda kolisi yardımı yapılıyor

Kızılay’dan Yardım Eli

  Vefa Sosyal Destek Grubuyla ortak çalışma yürüten Gerze Kızılay Temsilciliği, hem salgın dolayısıyla evlerinden çıkamayan hem de Ramazan Ayının gelmesi dolayısıyla ihtiyaç sahibi olan ailelere içerisinde temel gıda malzemeleri bulunan gıda kolisi yardımı yapıyor.

  Temsilciliğe ulaşan ve yardıma ihtiyacı olduğunu belirten herkese ayrım gözetmeksizin gıda kolisi veriliyor. Köylerde yaşayan ve ilçeye gelemeyen ailelere ise muhtarlar aracılığıyla ulaşılıyor. Bazen muhtarlar kendi arabalarına kolileri yükleyerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor bazen de belediyenin aracıyla koliler köylere ulaştırılıp yine muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

  Bu işin gönül rızası olmadan yapılmayacağını belirten Gerze Kızılay Temsilciliği Koordinatörü Celal Yiğit; “Allah hatalardan saklasın, şunu bildim parayla ölçülmeyecek şeyler var şu dünyada. Bu iş hiç parayla, gönül rızası olmadan yapılır mı?

Ben burada elçiyim, yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Gerze’de şimdiye kadar 500 kişiye ulaştık hatta aştık diyebilirim. Benim elime bir liste geliyor o listeye göre elimizdeki gıda kolilerini dağıtıyoruz. Kolinin içine temel gıda malzemelerinin haricinde el dezenfektanı, maske ve en son olarak da sevgimizi koyuyoruz. Gücüm yettiğince bu işi severek yapmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullanarak Kızılay tarafından yapılan giysi yardımına virüsten dolayı bir süre ara verildiğini belirtti.

AdminAdmin