Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2015 16:00   Güncelleme : 10-11-2015 15:12

KOSGEB Sinop İl Müdüründen Girişimcilere Destek

Mayıs ayında Sinop KOSGEB Müdürü olarak göreve başlayan Nedim Kaşıkırık İlçemizde devam etmekte olan ''Girişimcilik Kursu'' kapsamında kurs gören girişimci adaylarını ziyaret etti.

KOSGEB Sinop İl Müdüründen Girişimcilere Destek
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik Kursu’ ilçemiz vatandaşları  tarafından da ilgiyle takip ediliyor .

Yaklaşık on gün süren girişimcilik kursunda kişisel gelişim uzmanı Ahmet Köknar tarafından katılımcılara, proje çalışmaları, mevzuat, uygulamalar, kural ve kaideler anlatılıyor.

Bu kapsamda ilçemizde Gerze Belediyesinin desteğiyle yapılmakta olan kursa sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Nedim Kaşıkırık kursiyerlerle tanışarak KOSGEB ve yatırımlar konusunda bilgi aktarımında bulundu.

Sinop KOSGEB Müdürü Nedim Kaşıkırık ve Uzman Yasin Murat İşcan ziyarette bulunduğu ilçemizde kursiyerler ile bir müddet sohbet ederek  yapmak istedikleri girişimler hakkında bilgiler aldı ve önerilerde bulundu. Kursu tamamlayıp girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan kursiyerlerin iş yeri açtıklarında KOSGEB'den 30 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi desteğinden de faydalanabileceklerini belirtti.



Sinop ilçeler bazında en çok başvurunun Gerze'den yapıldığını belirten Kaşıkırık ''Gerçekleştirilen projelerin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını, az gelişmiş kent ve bölgelerin kalkınmalarının en önemli araçlarından bir tanesinin, girişimcilik sayısının artırılmasıyla mümkün olabileceğine inanıyoruz.
Destek ve hibelerden yararlanmak isteyen vatandaşların mutlaka kurslarımıza kayıt olmaları ve girişimcilik sertifikalarını almaları gerekiyor. İstihdam, Ar-ge, Fuar, Katalog gibi çeşitli konularda KOBİ'lerimize destek veriyoruz. Bilgi edinmek isteyen, çeşitli sektörlerde projeleri olan vatandaşlarımızı müdürlüğümüze bekliyoruz.'' dedi.

Haziran ayı itibariyle “KOBİ Beyannamesi” güncelleme döneminin başladığını ve Sinoplu KOBİ’lerin destek alan ya da almayan hepsinin KOSGEB kaydının güncel olmasının faydalı olacağına da vurgu yapan Kaşıkırık, tüm işletmeleri KOSGEB veri tabanına kayıt olmaya davet etti. Halihazırda destek alan KOBİ’lerin ise destek sürecinin devam etmesi açısından her sene KOBİ Beyannamelerini güncellemelerinin gerekli olduğunu da sözlerine ekleyen Kaşıkırık bilgi için KOSGEB Sinop Müdürlüğü ile iletişime geçilebileceğini belirtti.



Seda ŞengülSeda Şengül