Güncel
Giriş Tarihi : 07-10-2016 15:25   Güncelleme : 08-10-2016 12:37

KOSGEB’den Yeni Fikirlere Destek

KOSGEB Sinop İl Müdürlüğü ile Gerze Belediyesi ortak çalışması olarak girişimci vatandaşlara ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' verildi

KOSGEB’den Yeni Fikirlere Destek
 KOSGEB Sinop İl Müdürlüğü ile Gerze Belediyesi ortak çalışması olarak girişimci vatandaşlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.

7 Ekim’de başlayan ve 11 Ekim’de bitecek olan eğitimde yeni fikirlere sahip girişimcilere toplam 32 saat ders verilecek.

Kişisel Girişim Uzmanı olan Ahmet Köknar; “Toplamda 32 saat sürecek olan kurslarımıza şuan 29 kişilik bir katılım var. Ayrıca ağırlıklı olarak Gerze’den, Boyabat’tan, Ayancık’tan ve Sinop Merkezden katılımlar gerçekleşiyor. Bu kursların ardından yaklaşık 15 gün sonra kursiyerlerimize Gerze Belediyesi ve KOSGEB olarak bir sertifika takdim edilecek. Bu sertifikalara sahip olan arkadaşlarımız iş kuracakları esnada 50 Bin TL’ye kadar hibe, 100 Bin TL’ye kadar ise yüzde 0 faizli kredi alabilecekler. Burada ki amacımız insanların hayallerine kavuşması, o hayallere ulaşmasını sağlamak. Uygulamalı girişimcilik kurslarımızda bu destek projesinden nasıl yararlanılabilir, nasıl proje yapılır gibi konuları işliyoruz. Şuanda kurslarımıza yeni kursiyer alamıyoruz ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum ki; kendini yapacak olduğu işte başarılı gören Naca Kodu’na (İşletmelerin faaliyet alanlarına göre tehlike sınıflarının belirlendiği kodlama sistemi ve listesidir.) da uygun olanlar bu kursa başvuru yapabiliyor ve bu hibeden faydalanabiliyor. Naca Kodu dışında kalan sektörler ise; internet cafe, muhasebe, kreş, bakım merkezi ve tarım sektörü bu hibeden faydalanamıyor” dedi. 




Seda ŞengülSeda Şengül