Güncel
Giriş Tarihi : 28-04-2016 11:34   Güncelleme : 28-04-2016 16:55

KOSGEB’ten Girşimcilere Destek

Gelişmekte ve büyümekte olan imalat-sanayi ve turizm sektörleri Kosgeb tarafından destek görüyor.

KOSGEB’ten Girşimcilere Destek
 Küçük ve orta ölçekli işletmeleri aynı zamanda yeni girişimlerle açılacak olan turizm, sanayi, gıda, ulaştırma, kültür sanat, bilim ve teknoloji gibi sektörlere 50.000 TL ile hibe desteğini KOSGEB veriyor.

Kosgeb ve İşkur’un ortaklığıyla açılan eğitim programlarına katılım ile girişimcilik sertifikası alma ve yeni bir işletme sahibi olma şansı veren 50.000 TL’lik hibe programı Sinop ve Gerze’de birincilik arz ediyor.
KOSGEB KOBİ Uzmanı Yasin Murat İşcan, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Fatma Berktaş ve Mustafa Aydın verilen destekler ve uygulanack programlar hakkında bilgiler aktardılar.
Bu desteklere başvurabilmek için öncelikle iş fikri aynı zamanda belirli bir miktarda sermayeye sahip olunması gerekiyor. Kosgeb ve İşkur yetkililerinin yapacağı eğitim öncesi  mülakatlarda, girişimcinin yapacağı proje tanıtımı üzere iş ciddiyeti, sermaye , kaç yıl içinde iş yerini açacağı ve istenilen bütçeyi sorarak analize alınıyor. Günde 8 saat kapsamında 9 günlük bir eğitimden sonra girişimcilik sertifikası alamaya hak kazanılıyor. Girişimcinin Kosgeb’ten aldığı 50.000 TL’lik hibe ve geri ödemeli 100.000TL ihtiyaç kredisi ardından senelik yapılacak kontrollerle bölgenin gelişmesi ve katma değeri güçlendirmesi sağlanıyor. 


Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz