Güncel
Giriş Tarihi : 12-04-2019 16:39   Güncelleme : 12-04-2019 17:04

Köy Muhtarlarına Brifing

Gerze’ye bağlı 42 köyün muhtarına bilgilendirme toplantısı yapıldı

Köy Muhtarlarına Brifing

Seçimlerin ardından Gerze’ye bağlı 42 köyün yaklaşık yarısının muhtarı değişti.

Yaşanan değişiklik neticesinde göreve gelen ve mevcut görevine devam eden 42 köyün muhtarına İlçemiz Kurum Amirlerinin katılımıyla Müftülük toplantı salonunda bilgilendirme yapıldı.

Yapılan toplantıya katılan Gerze Kaymakamı Murat Güven, seçimle göreve gelen yeni muhtarlara görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak hepsiyle tek tek tanıştı.

Kaymakam Güven’in başkanlık yaptığı ve özellikle yeni muhtarlara yönelik yapılan toplantıda İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Bekir Doğan, Gerze Müftüsü Bayram Karar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Cevdet Çakır, Nüfus Müdürü Mehmet Durmaz, İlçe Sağlık Müdürü Orbay Tutku Seren, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Özbay Akkaş muhtarlara yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Muhtarlara; sağlıktan asayişe, cenaze ve defin işlemlerinden çiftçilik ve hayvancılık konularına kadar birçok alanda bilgilendirme yapıldı.

Son olarak Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Cevdet Çakır, köy muhtarlarının görevleriyle ilgili kısa bilgilendirme yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan muhtarların görevleriyle ilgili sinevizyon 42 köyün muhtarına izlettirildi.

Muhtarlara, köylerinde yaşadıkları sorunlarla ilgili ilk olarak ilgili birim ve kurumlarla iletişime geçmeleri konusunda uyarılarda bulunulduktan sonra toplantı sona erdi.

      

Seda ŞengülSeda Şengül