Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2019 16:13   Güncelleme : 31-08-2019 13:27

Köylü İsyan Etti

İlçemiz Sarımsak Köyü Hocalı Mahallesinde ki su sorunu köylüleri isyan ettirdi.

Köylü İsyan Etti

Yaklaşık dört ay önce köylerinde yaşanan su sıkıntıyla alakalı olarak Gerze Kaymakamlığına müracaat ettiklerini belirten köylüler, o gün bugündür su sorununun hala çözüme kavuşmadığını dile getirdiler.

“Ne olacak bizim bu halimiz” diyerek köy muhtarı ve sakinleri gazetemize geldi.

“Biz defalarca kaymakamlığa, köylere hizmet getirme birliğine giderek sıkıntımızı anlattık. Koskoca yaz geçti biz hala su bekliyoruz. Hava sıcak ne doğru düzgün banyo yapabiliyoruz nede çamaşır makinası çalıştırabiliyoruz. Susuzluktan makineler de çalışmıyor. Yıl 2019 biz çaydan kovalarla su taşıyoruz” diyerek haklı isyanlarını dile getirdiler.

Bunun yanı sıra yoğun yağış olduğu zamanlarda çay yatağına bırakılan kanalizasyon suyunun çay yatağındaki suya karışarak musluklarına kadar gelmesi dolayısıyla bu durumdan da ayrıca şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

Gazetemiz baş köşe yazarı Fatih Uysal konunun takipçisi olduğunu ve “yetkililerin proje üzerinde çalıştıklarını, yol çalışmaları tamamlandıktan sonra, buradaki su deposunun yapımı ile ilgili çalışmaların olacağını söylediklerini” belirtti.

Vatandaşlar da bunun üzerine “Dört aydır suyumuz yok. Yol olmadan olur ama su olmadan yaşanmıyor. Bizi daha fazla mağdur etmesinler artık. Kış ayları gelmeden çalışmalara başlansın. Yağmur, kar yağdığı zaman iş makinelerinin çalışması mümkün değil. Musluğumuzdan su aksın istiyoruz, başka bir şey değil.”

AdminAdmin