Güncel
Giriş Tarihi : 24-04-2019 14:07   Güncelleme : 25-04-2019 11:21

Köylü Sulama Göletini İstiyor

Uysal, "Köylerde yaşanan su sorununun aşılması üretimi ve tersine göçü başlatacaktır"

Köylü Sulama Göletini İstiyor

Gerze Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıda Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryaki, Ziraat Odası Meclis Başkanı Fatih Uysal, Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Canan Çiçek ve diğer üyeler tam kadro hazır bulundu.

Tiryaki, "Su Yoksa Hayat Yoktur"

Oda Başkanı Ahmet Tiryaki çiftçilerimizin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla çalışmalar yürütmeye çalıştıklarını ifade ederek, gerek bölgemizde, gerek ilçemizde ziraat anlamında birçok sıkıntılar yaşadıklarını kaydederek; "Çiftçinin, köylünün tarlasını sulayacak suyu olmazsa siz orada üretimden bahsedemezsiniz" diyerek bu sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalar yapılacağını belirtti.

Tiryaki, şuan Gerze'nin organik tarımda bilhassa örtü altı sebzeciliğinde, Sinop ili ve ilçelerinde ciddi anlamda söz sahibi olduğunu söyleyerek; "Biz tarımda sulama sorununu çözebilirsek, inanın tersine göçü başlatabiliriz" dedi. Tiryaki, dikkatleri baraj veya gölet yapılması üzerine çekti.

Uysal, "Üretim Tersine Göçü Başlatır"

Meclis Başkanı Fatih Uysal ise bugün ülkemizde ve bölgemizde üreticilerimizin birçok sıkıntıları olduğunu, bu sıkıntılar giderildiğinde tarımdaki üretim kapasitesinin artırılabileceğini, bu anlamda da ziraat odalarına büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti.

Uysal, 1988 yılında Çağlayan (Tilkilik) Altı ile Sarımsak Köyü altında yapılması düşünülen baraj projesinin o tarihlerde rafa kaldırıldığını kaydederek, bugün belirtilen bölgeye yapılacak bir barajla yaklaşık on köyümüzün (Sarımsak, Bolalı, Belören, Yaykıl, Karlı, Çırnık, Mahmuttırı, Türkmenlioğlu, Abdaloğlu vb) sulama barajından istifade edebileceğini, bu bölgelerde yaşanan su sorununun aşılarak daha verimli tarım yapabileceğini ifade etti.

Şayet, bugün insanımız 7-8 TL’ye soğan, patates alıyorsa bunu aşmamızın tek yolunun tarımdaki üretim olduğunu söyledi.

Tiryaki ve Uysal, önümüzdeki dönemde başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, siyasi parti temsilcilerimizle öncelikle ilçemizde bir araya gelerek konunun anlatılarak hassasiyetin dile getirileceğini ve bu sorunun aşılması noktasında Sn. Valimiz ve Milletvekilimize de bilgi verilerek onların desteklerinin talep edileceğini dile getirdiler.

hakan akbaşhakan akbaş