Güncel
Giriş Tarihi : 19-02-2019 15:04   Güncelleme : 19-02-2019 16:44

Kredi kartı borcuna yapılandırma duyurusu

Ziraat Bankası Gerze Şubesi, kredi kartı borçlarını yapılandırıyor

Kredi kartı borcuna yapılandırma duyurusu

Kredi kartı borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, Ziraat Bankası Gerze Şubesi’nden kullanacakları düşük faizli krediyle borçlarını sıfırlayabilecekler.

Banka yetkililerinden edinilen bilgide 31 Aralık 2018 tarihine kadar olan borçların yapılandırıldığı, sonraki tarihlere ait borçların düzenleme dışında kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Ziraat Bankası ve diğer bankalara ait kartlara borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşları kapsayan uygulama ile gelirlerine uygun ödeme planı altında, uygun koşullarda borç birleştirme imkânı sunulmakta.

Müracaat nasıl yapılıyor?

Aylık gelire ait maaş bordrosu ve kimlik belgesi ile şubeye müracaat edilmesi durumunda düşük faizli “birleştiren ihtiyaç kredisi” kullandırılarak borçların yapılandırıldığını söyleyen banka yetkilileri, vade süresinin azami 60 aya kadar olduğunu ayrıca belirttiler.

24 aya kadar olan kredilerde faiz oranının %1,10 olarak belirlendiğini aktaran Ziraat Bankası Gerze Şubesi, 25 ay ve sonrası kredilerde aylık faiz oranının 1,20 olarak belirlendiğini duyurdu.

Kredi kartının iptal edilmesi gerekiyor

Ödeme güçlüğü çekilen ve Ziraat Bankası dışında başka bir bankaya ait olan kredi kartının yapılandırmaya girilmeden önce iptal edilmesi gerektiğini söyleyen banka yetkilileri verdikleri bilgide, kart kullanımına devam edilmesi durumunda ödemelerde aksaklık yaşanırsa yasal sürecin başlayacağını ifade ettiler.

Yasal takipte olmayan ve kara listede ismi yer almayan borçluların bu uygulamadan yararlanabileceğini aktaran yetkililer, sadece bireysel kredi kartı borçlularını kapsayan bu yapılandırmaya tüketici kredilerine olan borçların dahil edilmediğini aktardılar.

Seda ŞengülSeda Şengül