Güncel
Giriş Tarihi : 10-10-2012 07:49   Güncelleme : 10-10-2012 07:49

Kubilay, Başarıda Asıl Olan İstikrardır

Kaymakam Okul Müdürlerine Hedef Verdi.

Kubilay, Başarıda Asıl Olan İstikrardır

Kubilay toplantıda 2011- 2012 Eğitim öğretim yılını başarıyla kapattıklarını vurgulayarak bu başarıda emeği olan herkese teşekkür etti. Ve 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yıllında da yine başaranın artarak devam etmesini istedi.

Gerze Kaymakamı ; ilçemiz merkez ve köylerinde 315 öğretmen ve toplam 3127 öğrenci ile eğitime devam edildiğini belirterek 255 öğrencinin Ana okulunda, 918 öğrencinin İlköğretimde, 913 öğrencinin de ortaokul ve 1041 öğrencinin ise liselere devam ettiğini söyledi.

Okul öncesi eğitim de öğretmen başına  düşen öğrenci sayısı 15

İlköğretimlerde  öğretmen başına  düşen öğrenci sayısı 19

Ortaöğretim de öğretmen başına  düşen öğrenci sayısı 19

Lisede ise öğretmen başına  düşen öğrenci sayısı 19 olduğunu ifade ederek dersliklerimizde   20 sayısının altında öğrencilerimiz var ve en önemlisi de bir öğretmene en fazla 20 öğrenci düşüyor.

Bir önceki yıl SBS de %100, LYS de ise %84 başarının elde edildiğini bunun mutluluk verici olduğunu, bu eğitim öğretim döneminde yine bu  başarının artarak devam etmesi gerektiğini çünkü asıl olan başarıdaki sürekliliğin olduğunu belirterek çalışan insanın arkasındayız, benim sizden beklentim bu yıla da  damgamızı vuralım, başarımızı taçlandıralım” dedi.


ilk ve orta dereceli okullara 756 öğrencinin taşımalı olarak getirildiğini, bu öğrencilere sıcak yemek verildiğini kaydetti.



Ayrıca Kubilay, toplantıda tüm okullarımızın Beyaz Bayrak standartları çerçevesinde kendilerini hazırlamalarını ve DEKOP (Değerler Eğitimi Okul Projesi)'a önem verdiğini belirterek, eğitim öğretimdeki asıl amacın çocuklarımızın değerlerimize sahip çıkarak yarınlarımıza faydalı bireyler olabileceklerini ifade etti.

Kaymakam Kubilay Gerze Kitabı konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve okul müdürlerine gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

























AdminAdmin