Güncel
Giriş Tarihi : 17-04-2017 17:33   Güncelleme : 17-04-2017 17:44

Kutlu Doğum Haftası'na Katılım Çok Yoğun Oldu

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Gerze İlçe Müftülüğü “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir program düzenledi. Programa ilahiyatçı yazar Dr. Halil Atalay konuk olarak katıldı.

Kutlu Doğum Haftası'na Katılım Çok Yoğun Oldu

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Gerze İlçe Müftülüğü “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir program düzenledi. Programa ilahiyatçı yazar Dr. Halil Atalay konuk olarak katıldı.

 

Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yer alırken, Hacı Musa Sarıkaya Kur’an Kursu’nun 4-6 yaş öğrencileri de bir gösteri yaptı.


 

Say Bar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını ilçemiz müftüsü Bayram Karar yaptı. Hz. Muhammed’in gençliği döneminde kurulmuş olan ve peygamberimizin de üyesi olduğu Erdemliler Topluluğu’ndan bahsetti. Karar, topluluğun zorbalıklara, gasplara, yanlışlıklara karşı kurulmuş bir cemiyet olduğunu aktardı. Peygamberliğinden çok önce bu mücadeleye başladığını ifade eden Gerze Müftüsü, “Biz de bugün burada, sevgili peygamberimizin mübarek ismiyle, ondan medet umarak, feyiz alarak problemlerimizi çözmek üzere onun ismiyle bir araya geldik” şeklinde konuştu.

 

“Güvene çok muhtacız”

Gönüllere merhamet nakşetmek için onun adına muhtaç olduğumuzu belirten Karar, “1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası organizasyonları ve mevlit kandilleriyle bir nebze de olsa yaramızı sarmak istiyoruz. güvene, güvenilmeye, güven vermeye, güvenilir müminler olmaya çok muhtacız ve peygamber efendimizin isminden medet umuyoruz. Onun sevgisini, şefaatini, merhametini diliyoruz. İnşallah bu etkinlik rahmete vesile olacak.” dedi.


 

“Ne mutlu bizlere”

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçemiz müftülüğünün konuğu olarak Gerze’ye gelen ilahiyatçı yazar Dr. Halil Atalay ise, haftanın mübarek olmasını ve hayırlar getirmesini diledi.  Peygamber efendimize izzet ve şeref etmenin ona ümmet olmak olduğunu vurgulayan Atalay, “peygamberimizin hayatını anlatan onlarca eser yazdım. Eserlerimizi yazarken ki meselemiz peygamber efendimizi anlamaktır. Bunun üzerinde duruyoruz” dedi. Salonu dolduran yüzlerce kişiye “peygamberimizin asırlar öncesinde müjdeler verdiği, iltifatlar ettiği ve hasretini çektiği güzel insanlar” diye hitap eden Atalay, “bugün onu anacağız. Ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.

 

Programın diğer konuşmacısı olan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de peygamber efendimizin hayatından kesitler vererek, bu kutu günü anlamlandırdı.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş