Güncel
Giriş Tarihi : 03-11-2020 16:48   Güncelleme : 03-11-2020 17:03

KYK Yurtlarında Karantinaya Alındılar

Sinop'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 48 kişi KYK yurtlarına yerleştirildi

KYK Yurtlarında Karantinaya Alındılar

Sinop'ta, yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında 48 kişi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilirken, Gerze ve Dikmen ilçelerinde koronavirüs vaka sayında gözle görülür bir artış olduğu kaydedildi.

Covid-19 vakalarındaki artışın önlenmesi ve halk sağlığının korunması adına denetimler devam ederken, güvenlik birimlerince yapılan denetimlerde, karantina kurallarını ihlal eden ve evden çıktıkları belirlenen kişiler ile bir futbol kulübünün sporcularının da aralarında bulunduğu 48 kişinin, KYK yurtlarına yerleştirildiği öğrenildi.

KYK yurtlarına yerleştirilen kişilerin birçoğunun test sonuçlarının pozitif çıktığı, bir kısmının ise pozitif vakalarla temaslı olmaları nedeniyle karantinada tutuldukları ifade edilirken ilçemizde de birçok kişinin de koronavirüs tedbirleri kapsamında hastaneye kaldırıldığı veya evinde karantina altında tutulduğu öğrenildi.

Ayrıca Dikmen İlçesi Görümcek Köyü Usta Mahallesinin karantina altına alındığı bu kapsamda köyde giriş-çıkışların kontrol altında tutulduğu belirtildi.

AdminAdmin