Güncel
Giriş Tarihi : 08-03-2016 09:52   Güncelleme : 08-03-2016 09:36

Liman Başkanından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Gerze Liman Başkanı Uğur Gürol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı

Liman Başkanından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
 İlçemiz Liman Başkanı Uğur Gürol 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Toplumu oluşturan en önemli birim ailedir. Ailenin temel direği ise kadındır. Kadınlarımız en kutsal saydığımız değerlerimiz arasındadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; dünyadaki tüm kadınların hak ettikleri hayat için seslerini duyurdukları, fırsat eşitliği istedikleri, birlik ve beraberliğe vurgu yaptıkları bir gün olarak kutlanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki, eşit toplumlarda kadın-erkek ayrımı yapmadan, insan hakları çerçevesinde sorunlara yaklaşıldığında kadının topluma yaptığı katkı yadsınamaz.

İstiklal Savaşı mücadelesinde dişini tırnağına katarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk kadını; gerek anne olarak, gerek eş olarak, gerekse sosyal hayatımızın her alanında etkin bir birey olarak saygının en büyüğüne layıktır.

25 Mayıs 2010 yılında çıkarılan Başbakanlık Genelgesi ile, Kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlenmesi, iş hayatında ve toplumsal yaşamda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, kadın istihdamının artırılması amacıyla “Kadın İstihdam Üst Kurulu” oluşturuldu. Cinsiyete dayalı ayrımcılıkların önlenmesi ve uygulamaların takibine başlandı.

Buna müteakip, Hükümetimiz 2010 yılında yaptığı Anayasa değişikliği ile kadınlarımızı pozitif ayrımcılık kapsamına almış, haklarının korunması ve şartlarının iyileştirilmesi için kadınlarımızı Anayasal güvence altına almıştır. Kadın haklarının arttırılması ve daha da iyileştirilmesi konusunda çalışmalarımız durmadan devam edecektir.

Bu vesile ile; toplumdaki bütün dinamiklerin merkezinde yer alan kadınların “ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ederim.

En içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Uğur GÜROL

Gerze Liman Başkanı

Seda ŞengülSeda Şengül