Güncel
Giriş Tarihi : 28-11-2020 17:45   Güncelleme : 30-11-2020 14:25

Limanda Kokudan Nefes Alınmıyor

İlçe sakinleri ve balıkçılar İskele Mevkiinde denize akan kanalizasyon sorununun bir an önce çözülmesi için gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslendi

Limanda Kokudan Nefes Alınmıyor

Son günlerde iskele mevkiinde artan yoğun koku ve deniz kirliliği üzerine ilçemiz sakinleri ve balıkçılar gazetemize gelerek yetkililerle vatandaş arasında köprü olmamızı istediler.

İskelede yaşanan sorunla ilgili olarak bizleri iskeleye davet eden ilçe sakinleri kameralarımıza Gürleyik Deresine sık sık kanalizasyon aktığını, konuyu Gerze Belediyesine ve Beyaz Masaya defaatle aktardıklarını fakat şu ana kadar kendilerine bir dönüş yapılmadığını ve sorunun da çözülmediğini söylediler.

Vatandaşlar toplu olarak yaşanan sıkıntıyı kameralara sesli olarak dile getirirken sahilde dolaşmakta olan Gerze Kaymakam Murat Güven’e yaşanan sorunu aktardılar.

Kaymakam Murat Güven ise konunun belediyeye iletilmesi gerektiğini dile getirirken, balıkçılar lağım kokan pis sudan ve kokan havadan kayıklarını yıkayamadıklarını, ağlarını temizleyemediklerini söylediler.

Yine sahilde gezmekte olan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak ise konuyla alakalı olarak evinin iskele de olduğunu, Gerze Belediye Başkanlığına, yetkililere konuyu aktardığını fakat şuana kadar yaşanan sorunla alakalı somut bir adımın atılmadığını ifade etti.

Sazak, Gerze İskele Mevkiinin gerek ilçemize gelen ziyaretçilerin gerekse ilçe sakinlerinin en uğrak yeri olduğunu burada ki koku ve görsel kirliliğin ilçemize yakışmadığını dile getirerek yetkililerin konuyu bir an önce çözmesini istedi.

AdminAdmin