Güncel
Giriş Tarihi : 06-06-2018 11:11   Güncelleme : 06-06-2018 11:43

Malmüdürlüğünden "Yapılandırma" çağrısı

Gerze Malmüdürlüğünden vatandaşlara yapılandırma çağrısı yapıldı

Malmüdürlüğünden "Yapılandırma" çağrısı

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında; kesinleşmiş vergi borçları, para cezaları, trafik para cezaları ile muhtelif konu alacaklarının 18 Mayıs 2018 tarihinden itibaren yeniden yapılandırılmaya başlandığını söyleyen Gerze Malmüdürü Mehmet Yaşar Boydak, son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu söyledi.

Boydak, mükelleflerin son gün yoğunluğuna kalmamak için bu tarihe kadar olan süre zarfında vergi dairelerine, malmüdürlüklerine yapılandırma başvurusu yapabileceklerini veya Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr internet adresi ile e-devlet üzerinden işlemlerini yapabilecekleri bilgisini paylaştı.

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içinde, tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olacak. İlk taksit ödeme süresi, 1 Ekim günü mesai saati bitiminde sona erecek. 18 taksit yanında, 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunacak.

Seda ŞengülSeda Şengül