Güncel
Giriş Tarihi : 25-03-2020 16:31   Güncelleme : 26-03-2020 12:38

Marketlerde Yeni Düzenleme

Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında marketlerde çalışma saatleri yeniden düzenlenirken, içeri de bulunacak müşteri sayısına da sınırlandırma getirildi.

Marketlerde Yeni Düzenleme

Korona virüsten korunmak maksadıyla resmi kurumlara getirilen kısıtlamaların ardından marketlere de bazı sınırlamalar getirildi. İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine yeni tip korona virüs salgını ile mücadele kapsamında marketlerin çalışma saatlerine, alışveriş yapan müşteri sayısına yönelik ek genelge gönderdi.

Bakkallar, marketler de dâhil olmak üzere alışveriş yapılan tüm marketler geçici olarak yeni saatlerde çalışacak. Market içindeki müşteri sayısı ise müşteriye doğrudan hizmet sunulan alanın onda biri kadar olacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeren müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.

Marketlerle ilgili yayınlanan genelgenin ardından, ilçemizde ki market zincirleri de yeni düzenlemeye uydu. Marketler  10:00' da açılıp 20:00' de kapanırken, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını da market girişine asarak ilan etti.

AdminAdmin