Güncel
Giriş Tarihi : 07-11-2020 12:18   Güncelleme : 08-11-2020 18:08

Maviş: "Gerze'yi Hep Birlikte Hak Ettiği Yere Taşıyalım"

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Gerze’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve tekstil fabrikaları temsilcileriyle bir araya geldi

Maviş: "Gerze'yi Hep Birlikte Hak Ettiği Yere Taşıyalım"

Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile Belediye Binası Toplantı Salonunda buluşan Milletvekili Maviş ve İl Başkanı Giresun, kuruluşların çalışmaları, önerileri ve talepleri ile ilgili bilgiler aldı.

Pandemi dolayısıyla uzun süredir bir araya gelinemediğini söyleyen İl Başkanı Uğur Giresun, “Gerze’de gerek belediye çalışmaları gerek hükümet çalışmaları ile ilgili önerilerinizi, görüşlerinizi ve bizlerin yapması ile ilgili gerekenleri görüşmek üzere bir istişare toplantısı yapmak istedik. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek sözü Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e bıraktı.

Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Nazım Maviş, “bugün sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte burada bir ortak paydada buluşmuş olduk. Belediye Başkanımızın proje halinde kamuoyuyla paylaştığı çalışmaları hayata geçirme safhasına yöneldik.

Sizlerle de bir istişare edelim, talepleriniz, önerileriniz, Gerze ile ilgili kanaat ve görüşleriniz veya kendi sektörlerinizin, sivil toplum kuruluşlarınızın ihtiyaçları, talepleri varsa dinlemek istedik. Bu nedenle bir araya geldik.” dedikten sonra görüş ve taleplerin bildirilmesi adına sözü Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerine bıraktı.

STK Temsilcileri, Yakup Ağa Konağının Sinop Üniversitesi Vakfına Uygulama Oteli olarak tahsisi, doğa sporları adına Sorkun Şelalesi yolunun yapılması ve tabiat alanı ilan edilmesi, köylünün sulama sıkıntısını çözecek Sarımsak Çayı Gölet Projesi, yetersiz gelen sanayi dükkânları için karayollarının yerinin tahsisi, güreş kulübünün aktif olması adına desteklenmesi, balıkçı barınağının büyütülmesi konularını dile getirdiler.

Temsilcilerin talepleri ile önerilerini dinleyen Maviş, toplantı sonunda Sinop’un en hızlı büyüyen ve büyüme potansiyeli en yüksek olan tek ilçesinin Gerze olduğunu söyleyerek, “seçim çalışmaları içerisinde de söylemiştim, bundan 5- 6 önce Gerze Sinop’un 3’üncü ilçesiydi; 8-10 yıl içerisinde Gerze Sinop’un 1’inci büyük ilçesi olacak. Çünkü coğrafi yapısı ve doğal güzelliği bakımından gelişmeye ve büyüme potansiyeline sahip bir ilçe.

Bu açıdan Gerze’nin büyüm trendini gerek yerel hizmetler gerekse merkezi yatırımlarla daha da hızlandırmamız daha da güçlendirmemiz lazım. Belediye başkanımız önemli projelere imza atıyor; bunun için ben, il başkanımız, valimiz her aşamada başkanımıza destek sunuyoruz.

Tarihi Zeytinlik Parkı, Millet Bahçesi olması adına 19 Kasım 2020 tarihinde ihaleye çıkacak. Çok güzel bir proje hazırlandı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkılarıyla rekreasyon alanı olacak; yürüyüş, dinlenme alanları, çocuk parkıyla birlikte çarşıdan başlayıp Alaattin Şahin Caddesine kadar son derece güzel bir peyzaj çalışması Zeytinlik Parkında yapılmış olacak.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Alaattin Caddesi Kıyı Düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Haziran ayına kadar tamamlanmasını planlıyoruz; insanların rahat denize girebileceği 1 km’lik bir kumsal, limana kadar bir yürüyüş alanı olacak.

Gerze’nin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan biri Pazar Yeri; modern bir şehre modern bir pazar yeri kazandırmamız gerekiyordu. Bütün projeler yeni nesil bir mimari tarzla yapıldı. Güneş Enerjisinden yararlanılarak enerji üretecek, otoparklı olacak, esnafımızın kontrollü bir şekilde satış yapabileceği, Gerze’nin mimarisine uygun bir pazar yeri olacak.

Şehir içinde ki otoparktan Gerze’nin kurtulması lazımdı. Bununla ilgili karayolları genel müdürümüz, Ulaştırma Bakanımız, bölge müdürümüzle yaptığımız çalışmaların son aşamasına geldik; yerin tahsisi için Belediye Başkanımız Şensoy dilekçeyi teslim etti. Önümüzde ki günlerde karayolları ve belediyemiz karşı karşıya gelerek o yerin bir kısmının belediyeye tahsisi bir kısmının ise küçük sanayi sitesi adına kullanılması için bir düzenleme üretmiş olacağız.

Hurmadibi mevkiinde KUZKA kapsamında STK’larımız ve belediyemizin işbirliği ile yapılan çalışma son bulduğunda daha konforlu bir alanda Gerzeli hemşehrilerimiz denize girebilecekler.

Gerze bir deniz kenti ama çocuklarımızın yüzmeyi en iyi öğreneceği yer denizden önce havuz. Çocuklarımızın yaz-kış yararlanabileceği yüzme havuzunu Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle yapıyoruz.

Kapalı Spor Salonumuz yeniden onarılacak, mahallelinin spor yapabileceği düzenlemeler yapılacak, oradaki stad halı sahaya dönüştürülecek.

İmar barışından yararlanarak Eski Öğretmenevi, gençlerimizin kullanabileceği sosyal bir alan haline dönüştürülecek.

Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi yeni binasına kavuştu, Gerze Şehir Stadının ışıklandırma problemi çözüldü, Orman İşletme Müdürlüğü Cayva Mevkiinde ki yeni binasına taşındı, jandarma binamız tamamlandı şimdi Gerze’nin en büyük problemi olan Gerze içme suyu yarım kaldığı yerden devam ederek tamamlanacak.

İdemli Mesire Alanı, mangal yerleri, oturma, yürüyüş alanları ve mesire alanındaki düzenlemelerle birlikte Gerzeliler hafta sonlarını geçirebilecekleri bir cazibe alanı haline gelecek.

Gerze Adliye Binası ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı, Cumhurbaşkanının yatırımı onaylaması ile birlikte 2021 yılı içerisinde Gerze Adliyesinin ihalesini yapmış oluruz.

Doğalgaz işimiz hızlı bir şekilde yürüyor. Bu sene 8 km döşenecek iken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Akmercan’ın desteği ile 4 km’lik bir ekleme daha yapılacak.

Kış geliyor, önümüzdeki en önemli mesele kazdığımız, doğalgaz hattı çektiğimiz yerlerin üstünün kapatılması. Özel İdaremizin imkânları ve araçları, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın teknik desteği ile kaliteli ve standartı yüksek bir sıcak asfalt yapacağız.

Gerze bizim, hepimizin. Bizim her şeyi görmemiz, her ihtiyacı bilmemiz mümkün değil ancak siz söylerseniz biz biliriz. Gerze’yi hep birlikte hak ettiği yere taşıyalım.” ifadelerini kullandı.

STK Temsilcileri ile samimi ve uzlaşmacı bir ortamda gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Tekstil Fabrikaları Temsilcileri ile Beyaz Otel’de buluştu.

Gerze Kaymakamı Murat Güven’in de katıldığı Beyaz Otel’de gerçekleştirilen istişare toplantısında Tekstil Fabrikaları Temsilcileri Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş ve İl Başkanı Uğur Giresun’a öneri ve taleplerini bildirdi.

AdminAdmin