Güncel
Giriş Tarihi : 09-08-2020 13:34   Güncelleme : 09-08-2020 15:36

Maviş Lübnan’da

AK Parti Sinop Milletvekili ve Türkiye-Lübnan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Dr. Nazım Maviş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte, Lübnan’a destek ziyaretinde bulundu

Maviş Lübnan’da

Ziyaretlerinde ilk olarak Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun’u ziyaret eden Türk heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk Milletinin taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Görüşmede, Beyrut’un yeniden imarına ve Lübnan’ın yaralarını sarmak için Sayda Hastanesi’nin açılışına destek olacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beyrut Limanı eski haline dönünceye kadar Lübnan’ın Mersin Limanını kullanabileceğini de ifade etti.

Maviş’in de aralarında bulunduğu Türk heyeti daha sonra Lübnan Başbakanı Hasan Diyab ile bir görüşme gerçekleştirerek Lübnan’a gıda ve ilaç yardımlarının devam edeceğini bildirdi.

Heyet daha sonra Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya geldi.

Burada yapılan görüşmede Beyrut Limanı'ndaki patlamadan duydukları üzüntüyü dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye’nin her şartta ve koşulda Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirtti.

LÜBNANLILAR TÜRK HEYETİNİ COŞKUYLA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş daha sonra patlamanın yaşandığı limanı ziyaret ederek AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince devam eden arama kurtarma çalışmalarını ve yardım çalışmalarını inceledi.

Bölgede incelemelerde bulunan Türk heyeti, Lübnanlı vatandaşların yoğun bir ilgisiyle karşılandı.

"Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atan kalabalık, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindekilere sevgi gösterisinde bulundu.

Lübnanlıların yoğun ilgisini sosyal medya hesabında paylaşan Maviş, “Lübnan’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sloganları ile karşılandık. Bizleri bağrına basan Lübnan'lı kardeşlerimizin her şart ve koşulda yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Türk heyeti ziyaretlerinde son olarak patlamada yaralanan Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

AdminAdmin