Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2020 12:40   Güncelleme : 23-04-2020 12:59

Maviş Milli Eğitim Yöneticileriyle Görüştü

Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Milli Eğitim İl Müdürü Ercan YILDIZ, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve diğer birim yöneticilerinin katılımıyla video konferans aracılığıyla toplantı gerçekleştirdi. Maviş, toplantıda yeni tip Korona virüs tedbirleri sebebiyle devreye alınan uzaktan eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Maviş Milli Eğitim Yöneticileriyle Görüştü

  Sinop Milletvekili Maviş’in başkanlık ettiği toplantıya; İl Müdürü Ercan Yıldız, İl Müdür Yardımcıları Davut Kaya ve Mustafa Aslan, Şube Müdürleri Bülent Akmeşe, Melih Yıldırım, Melih Erdem, Kenan Köylü, Önder Yılmaz ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

  Toplantıda TV ve internet yoluyla uzaktan eğitim programlarına bütün öğrencilerin katılımının sağlanabilmesi için sürdürülen faaliyetler başta olmak üzere okullarda yürütülen dezenfeksiyon çalışmaları, sağlık, emniyet ve vefa sosyal destek gruplarında görev alan personel başta olmak üzere vatandaşlarımızın kullanacağı maske, siperlik ve diğer koruyucu malzemelerin üretiminde Milli Eğitim Camiasının katkıları görüşüldü.

  Maviş, her akşam 18:57-19:57 saatleri arasında yürütülen “Evde Kal, Kitapla Kal, Sağlıkla Kal” projesini önemsediğini ve kitap okuma projesine evde çocuklarıyla beraber katıldığını ifade etti.

  Maviş, Yurt ve pansiyonlarda öğrenci bulunmaması sebebiyle bekletilmesi ile ziyan olacak gıda malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çalışmasından dolayı yöneticileri tebrik etti. Dünyanın birçok yerinde yaşlıların ilgisizlikten ölüme terk edildiğine yönelik haberlerin yürekleri sızlattığı bir zamanda 65 yaşın üzerinde olup emekli olan öğretmenlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi faaliyetlerini takdirle karşıladığını ifade etti.

  Toplantı esnasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Müdürlüklerinin 23 Nisan günü doğumlu öğrencilere sürprizlerinin olacağı konusu gündeme geldi. Maviş, kurucu ilk Gazi Meclisin, vatanın kurtuluşunda ve yeniden ayağa kalkmasında önemli bir vazife gördüğünü, Sinop Mebusu Şerif Bey’in ilk Meclis Toplantısına en yaşlı üye sıfatıyla Başkanlık ettiğini, günümüze de önemli mesajlar vermesi yönüyle Şerif Bey’in açılış konuşmasının bütün öğrencilere okutulması ve ulaştırılması tavsiyesinde bulundu.

  Maviş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin eğitimde aksama yaşanmaması için yürüttükleri faaliyetlerin yanı sıra koruyucu maske ve siperlik üretimine olan desteklerini ilçe Müdürlerinden tek tek dinleyerek kendi değerlendirmelerini ve tavsiyelerini de paylaştı.

 Maviş, yöneticilerden en ücra köyümüzde bile uzaktan eğitim çalışmasından yararlanacak imkânlardan yoksun öğrencimiz varsa mutlaka ulaşılarak ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etti.

AdminAdmin