Güncel
Giriş Tarihi : 04-03-2016 16:53   Güncelleme : 04-03-2016 16:38

MAVİŞ: SİNOP-AYANCIK KARAYOLUNU AÇIYORUZ

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, toprak kaymaları nedeniyle trafiğe kapanan Ayancık - Sinop Kara Yolu çalışmalarında gelinen son durumuyla ilgili bilgilendirme yaptı

MAVİŞ: SİNOP-AYANCIK KARAYOLUNU AÇIYORUZ
 Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Heyelan nedeniyle kapanan Sinop-Ayancık karayolunda yapılan çalışmalara ilişkin son durum hakkında bilgi verdi.

Sinop Ayancık 010 -13 Kontrol kesim no’lu D010 Karayolu 10.02.2016 tarihinde Ayancık İlçesi Dereköy Köyü Genze Mahallesi yol ayrımındaki Çamlık Mevkiinde Km:8+200 de dağdan kopan büyük bir heyelan kütlesi nedeniyle ulaşıma kapanmıştır.

Ayancık İlçesine ulaşım, küçük araçlar için bahçeli Köyü Oluza Köprüsü Mevkiinden giren Hüseyinbey, Yenice Köyleri üzerinden geçen sathi kaplama asfaltı olan 14 km’lik köy yolu üzerinden verilmiştir. Yer yer çukurlaşmaların mevcut olduğu yolda çukurlar derhal yamanmış, yol ulaşım için iyileştirilmiştir.

Ayrıca Erfelek üzerinden geçen eski Ayancık yolu olarak tabir edilen Karayollarına ait yolda da, yol üzerinde çukurlar hemen tamir edilmiş ve iyileştirilmiştir. Böylelikle Ayancık-Sinop arası ulaşım, gerekli düzenleme ve iyileştirmeler yapılarak kesintiye uğramadan sağlanmıştır.

Aynı şekilde vatandaşlarımızın güvenliğini ve heyelan bölgesinde emniyetli trafik akışını sağlamak için planlanan yeni servis yolu proje çalışması tamamlanır tamamlanmaz yapım çalışmalarına başlanmıştır. Şu an itibariyle çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Yapımına devam edilen servis yolu önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacaktır. Değerli hemşerilerimize ve Sinop Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

hakan akbaşhakan akbaş