Güncel
Giriş Tarihi : 22-03-2017 14:59   Güncelleme : 31-03-2017 15:59

Maviş;''Gerze ile ilgili 8 maddeden oluşan ödevimiz var''

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gerze Ziyareti kapsamında gazetemizi de ziyaret ederek yapılacak ve yapımı devam eden yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Maviş;''Gerze ile ilgili 8 maddeden oluşan ödevimiz var''
 Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gerze Ziyareti kapsamında gazetemizi de ziyaret ederek yapılacak ve yapımı devam eden yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Doğalgaz, yeni adliye ve hükümet konağı, öğrenci yurdu ve köy yolları asfaltlama çalışmaları gibi bir çok konuda yatırımların hızlandığını ve 2019 yılı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını ifade etti.


Gerze ile ilgili 8 maddeden oluşan ödevimiz var

Gerze'ye yapılan ve yapılacak olan yatırımları değerlendiren Maviş, ''Gerze ile ilgili 8 maddeden oluşan bir ödevimiz var'' diyerek yatırımlarla ilgili yapılan son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2019 yılı sonuna kadar yatırımların tamamlanarak hizmete açılacağını belirten Maviş, ''8 maddeden bir tanesi Gerze Orman işletme Şefliğinin, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü yapılması idi. İkincisi Gerze Hükümet Konağı, üçüncüsü Gerze Adliyesi, dördüncüsü Gerze'ye bir KYK yurdu, beşincisi Gerze Gençlik merkezi, altıncısı Gerze İmam Hatip Lisesinin yapılması, yedincisi Gerze'nin doğalgaz işinin tamamlanması, sekizincisi ise tüm köy grup yollarımızın asfaltlanması idi. 

Bunlardan Gerze Orman İşletme Şefliğini, Müdürlük yaparak hizmete soktuk. Gerzeninsesi gazetesi ile bunu duyurduk ve açılışımızı yaptık.  Gerze İmam Hatip Lisesi yapımı 2017 yılı yatırım programına girdi. 16 derslik 200 kişilik öğrenci yurdu kapalı spor salonu ile 17 milyon liralık bir yatırım. Bu 8 maddeden 2'si tamamlanmış oldu. Köy yollarımızdan geçen sene 30 km köy grup yolunu asfaltladık ve bu senede Gerze'de 50 km köy grup yolu kaldı. 42 kilometresinin bu yıl kalan 8 kilometre yolun 2018 yılında  asfaltlanması planlanıyor. Doğalgaz ile ilgilide sizler aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirdik.
Türkmenoğlu ve Mahmuttırı arasına basınç düşürme istasyonu önümüzdeki günlerde yapılacak. Basınç düşürme istasyonu yapıldıktan sonra şehir içi şebekeleri yapılacak ve 2018 yılında Gerze doğalgazı yakmaya başlamış olacak.
Hükümet konağı ve Adliye binası ile ilgili yer tahsis işlemleri bitti ve 2017 yılı içerisinde proje ödeneği 2018 yılı itibariyle de inşaat ödeneği olmak üzere yatırım programına alınacak. Kyk yurdu ile ilgili şu anda yer araştırılıyor. Gençlik Merkezi ile ilgili Belediyede işlemler henüz tamamlanmadı . Gençlik ve Spor Bakanlığına yer tahsis belgesi henüz gitmiş değil. İşlemler tamamlanıp yer tahsisi yapıldığında yatırım programına teklif vereceğiz'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül