Güncel
Giriş Tarihi : 08-05-2019 17:05   Güncelleme : 08-05-2019 17:28

Meclis Toplantısında Hararetli Gündem

Gerze Belediyesi Mayıs Ayı Belediye meclis toplantısı yapıldı.

Meclis Toplantısında Hararetli Gündem

Birçok maddenin tartışıldığı ve bir sonraki meclise bırakıldığı toplantıda oldukça hararetli dakikalar yaşandı.

Özellikle Mülkiyeti Gerze Belediyesine ait Otel Geruze’nin işletmecisi Bahadır Sarısoy’un 27 Mayıs 2019 tarihinde bitecek görev süresinin sonlandırılması talebi CHP tarafından hukuki alt yapısının tam anlamıyla araştırılarak konunun tekrar gündeme alınması önerilirken, Ak Parti grubundan bir üyenin çekimser oyu ile kabul edildi.

Daha önceden Gerze Sinop arasında yolcu taşıyan Gerze Belediyesine ait iki halk otobüsü durağının Belediye Dükkânları önündeki yerinin devredilmesi maddesi görüşülürken burayla ilgili kooperatif mensubu bazı kişilerin imza attığının söylemi üzerine, 55 nolu kooperatif başkanının bu imzalar usulsüz atılmış, benim kooperatif başkanı olarak bu işten haberim yok diyerek burada usulsüzlük yapıldığını söylemesi üzerine kısa bir süre tartışma oldu.

Belediye çalışanı buradaki durakların tehlike arz ettiğinden dolayı durakların Gerze Birlik Minibüslerinin kalkmış olduğu durağa kaydırıldığı belirtildi. Karar meclis kararıyla karara bağlandı

İmar değişikliği ve imarla ilgili birçok proje onaylanırken birçoğu ise bir sonraki mecliste görüşülmek üzere ertelendi.

Meclis, başkana toplu sözleşme yapma imkânı tanırken, bir dönem adı Gençlik Merkezi yapılması düşünülen alana, bir önceki Belediye yönetiminin Cami yeri olarak tahsis edilmesi kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından RED edildiği belirtilirken, Başkan Şensoy projenin tekrar gözden geçirilmesi ve buranın tekrar cami yeri olarak değerlendirilmesi için teklifte bulundu. Öneri tüm meclis üyelerinin oyuyla kabul edildi.

Belediye Başkan Yardımcısının aylık ödenek bütçe kararıyla belirlendi

Ayrıca CHP’li Meclis Üyesi Emel Büyükkaymakcı yapılmak istenilen proje değişikliklerinin ekrana yansıtılarak herkesin görmesi gerektiğini, yapılacak oylamaların bu şekilde daha sağlıklı olacağını belirtmesi üzerine başkan Şensoy'da önerinin bir daha ki meclis toplantısında uygulanabileceğini söyledi.

Reklam ve çevre temizlik vergilerinin aynı dönemde alınması kararı onaylandı

İçkili mekânların kullanımıyla alakalı meclis kararı yeni meclis kararıyla tekrar güncellendi

Belediye Başkanına toplu sözleşme yapma yetkisi verildi

hakan akbaşhakan akbaş