Güncel
Giriş Tarihi : 04-02-2015 16:46   Güncelleme : 09-02-2015 13:52

Meclis Toplantısında Köpek Barınağı Gerilimi

Gerze Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Başkan Osman Belovacıklı, Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı

Meclis Toplantısında Köpek Barınağı Gerilimi

04.02.2015 Çarşamba günü Belovacıklı’nın başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclisinde Köpek Barınağı gündemi hareketlendirdi.

Meclis gündeminin 7. Maddesinde Köpek Barınağı 7 Kabul 4 Ret Oyuyla Kabul Edildi

Yaykıl Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan Sokak Hayvanları Bakım Evi ile ilgili hazırlanan mevzi imar planlarının onaylanması Ak Partili Meclis Üyelerinin karşı oyuna karşın CHP'li Üyelerin oy çokluğu ile karara bağlandı.

Ak Parti Meclis Üyesi Mustafa Doruk "Yaykıl'ın yıllarca Çöplük kokusu ve dumanı ile zor zamanlar geçirdiğini belirterek, dün çöp kokusu ve dumanıydı bugün köpek barınağı bu yaykıl köyü sakinleri açısından kabul edilemez" derken Belediye Başkanı Osman Belovacıklı bu konuda ciddi araştırmalar yaptıklarını ve Çevre Şehircilik tarafından kendilerine gösterilen yerin burası olduğunu belirterek yer konusunda ellerinin kollarının bağlı olduğunu söyledi.

Belediye Meclisinin aldığı kararlar ise şu şekilde;

1-     Mülkiyeti Belediyemize ait Köşk burnu mevkiinde bulunan Gençlik Cafe’nin adını Kültür Cafe Restoran olarak değiştirilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

2-     Gerze Belediyesi olarak Sosyal Demokrat Belediyeler Derneğine üye olunmasına oy çokluğu ile karar verildi.

3-     Gerze Belediye Disiplin Amirleri Yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi.

4-     İlçemiz Çarşı Mahallesi sahil kesiminde atıl vaziyette duran Merkez Pansiyon İnşaatının tahsis amacına uygun olarak kullanılmadığı gerekçesiyle İl Özel         

.          İdaresinden geri istenilmesine oy birliği ile karar verildi.

5-     İlçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine faaliyetleri ile orantılı olarak maddi yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi.

6-     İlçemiz Çarşı Mahallesi Hurma Dibi mevkii ile ilgili hazırlanan dolgu İmar Planı oy birliği onaylanmasına karar verildi.

7-     Yaykıl Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan Sokak Hayvanları Bakım Evi ile ilgili hazırlanan mevzi imar planlarının onaylanması oy çokluğu ile karara bağlandı.

8-     Belediyemiz tarafından YEDAŞ’a tahsis edilen trafo yerlerinin oy birliği ile satışına karar verildi.

9-     11.dereceli boş memur kadrosunun 3.dereceye yükseltilmesine oy birliği ile kabul edildi.  




AdminAdmin