Güncel
Giriş Tarihi : 18-12-2015 19:46   Güncelleme : 18-12-2015 19:40

Mehmet Akif’in Torunu Argon, Dedesini Anlattı

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’ un 79’uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle, Gerze Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan anma programına, torunu Selma ARGON konuşmacı olarak katıldı.

  Mehmet Akif’in Torunu Argon, Dedesini Anlattı

Hoca Ahmet Yesevi Konferans salonunda yapılan anma programına Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Sezgin, Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, Kurum ve STK Temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program daha sonra İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’ un hayatından kesitlerin ve şiirlerinin yer aldığı belgesel filminin gösterimi ile devam etti.

Yayınlanan sinevizyon filminin ardından sahneye gelen Mehmet Akif Ersoy’ un torunu Selma Argon, dedesi hakkında bilinmeyenleri katılımcılarla paylaşarak,  Mehmet Akif Ersoy'un sadece kendisinin değil, bütün çocukların dedesi olduğunu ve milli şairin her yerde aynı sevgi ile karşılandığını ifade ederek Gerzelilere ilgileri için teşekkür etti.

Konuşmasında dedesi tarafından yazılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı olarak kabul edilen İstiklal Marşı’na da değinen Argon, “Kendisi İstiklal Marşı okunması sırasında utanıp dışarı çıkmış. İstiklal Marşı’ndan para almadığı gün cebinde 2 lira varmış. Çanakkale Savaşları’nın Türk milleti tarafından kazanılmasını Kuşçubaşı Eşref’ten duyduğunda donmuş, gözlerinden yaş gelmiş ve şükür namazı kılmış. Çanakkale Şiirlerini ahır gibi küçük bir yerde yazıp çıktıktan sonra ‘Artık ölebilirim Eşref’ demiş. 63 yaşında ölürken ‘Ne mutlu ki bana peygamberimin yaşında ölüyorum’ demiş” ifadelerini kullandı.

 ,





AdminAdmin