Güncel
Giriş Tarihi : 25-01-2016 22:25   Güncelleme : 25-01-2016 22:06

Mesleği Öldürmek Üzereyiz!

Emlakçılar Derneği (SEMDER) Başkanı Cüneyt Karabulut; "Ölmeyecek bir mesleği Sinop'ta öldürmek üzereyiz. Yüzde 3 komisyonun dışında her hangi bir bedel istendiği zaman bize ihbarda bulunulmasını istiyoruz" dedi

Mesleği Öldürmek Üzereyiz!
 Sinop Emlakçılar Derneği (SEMDER) Başkanı Cüneyt Karabulut; "Ölmeyecek bir mesleği Sinop'ta öldürmek üzereyiz. Yüzde 3 komisyonun dışında her hangi bir bedel istendiği zaman bize ihbarda bulunulmasını istiyoruz" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Sinop'ta faaliyet gösteren emlakçıların bir araya gelerek kurdukları Sinop Emlakçılar Derneği (SEMDER), ilk basın toplantısını düzenleyerek, dernek çalışmaları hakkında Sinop kamuoyunu bilgilendirdi.   
Derneğin Sakarya Caddesi'nde ki merkezinde gerçekleştirilen ve Dernek Başkan Yardımcısı N. Uğur Argon, yönetim kurulu üyeleri Arzu Ulaş ve Nurhan Şahin ile bazı üyelerin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Başkan Cüneyt Karabulut, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

İLK ÖNCE KÖTÜ İMAJI SİLMEK İSTİYORUZ
Sinop'ta emlak sektörünün yapılan bazı hatalardan dolayı olumsuz bir süreç içerisinde olduğunu dile getiren SEMDER Başkanı Cüneyt Karabulut, amaçlarının piyasadaki kötü imajı silmek olduğunu söyledi. Karabulut, "Şu anda Sinop'ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. İlk olarak hedefimiz, Sinop piyasasındaki kayıt dışı emlakçılıkla ilgili problemi ortadan kaldırmak. Bunu bir düzene koymak istiyoruz. Sinop'ta ne yazık ki emlakçıya 'soyguncu' gözüyle bakılır olmuş. Emlakçılıkta dürüst çalışmayanlar mutlaka var. Bizim kuruluş amacımız bu imajı silmek ve artık bir STK çatısı altında güzel işler yapmak. Bu noktada ilk olarak önümüzdeki ayın 15'i itibariyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa 'Emlak Danışmanlık Kursu'nu açıyoruz" dedi. 

VATANDAŞIMIZ İHBAR ETSİN
Açıklamasında sektörle ilgili vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Cüneyt Karabulut, "Vatandaşlarımız, gerçek emlakçılarla komisyoncuları ayırsınlar. Zaten halkımız gerçek emlakçıyla komisyoncuyu çok iyi ayırt ediyor. Yüzde 3 komisyonun dışında her hangi bir bedel istendiği zaman bize ihbarda bulunulmasını istiyoruz. Biz birinci el, yani sıfır ev piyasasını elimizde tutamıyoruz. Ancak ikinci el de fiyatlara biz karar veriyoruz. İlk önce güveni sağlamamız gerekiyor. O güveni verdikten sonra gerisi gelecektir. İnsanların bizimle ilgili kafalarındaki sorunları gidermek için bir şeyler yapmak istedik. Bunun için buradayız. Ölmeyecek bir mesleği Sinop'ta öldürmek üzereyiz. Bir kaç kişinin yüzüne tüm camianın karalanmasını istemiyoruz. Bu söylediklerimiz mutlaka tepki görecektir. Bu tepki gösterecek olanlar bu işi usulüne uygun yapmayan insanlar" diye konuştu. 

BELGESİ OLMAYAN MESLEĞİ İCRA EDEMEYECEK
SEMDER Başkan Yardımcısı N. Uğur Argon'da konuşmasına dernek olarak 15 Şubat itibariyle yapmayı planladıkları 'Emlak Danışmanlık Kursu hakkında bilgi vererek başladı. Tüm meslektaşların ve her Sinoplu’nun bu kursa katılabileceğini kaydeden Argon sözlerini şöyle sürdürdü; "Hükümetin çalışmaları ve çıkarmış olduğu yönetmeliklerle oluşturduğu sistemle birlikte, gayrimenkul müşterileri ve danışmanlarını kayıt altına almak istiyor. Bu konudaki yönetmelik 25 Aralık tarihinde yönetmelik çıktı. Bu da bir kaç aya kadar yasalaşacak. Üniversite mezunlarının 5 yıl deneyimi, lise mezunlarının 10 yıl deneyimi olan ve şimdiye kadar sertifika almamış olanlar meslekten men edilecek. Kentimiz gelişmekte olan bir şehir. Onun için şehrimizde bu tip oluşumları Samsun'a değil, kendi ilimize yönlendirelim diye böyle bir birlik içine girdik. Ayrıca meslektaşlarımızı koruma almak istiyoruz. Doğru ve dürüst çerçevede bunu götürmek istiyoruz. Şu anda mesleğe devam edebilmek için son şansımız bunlar. 15 Şubat tarihinde Milli Eğitim müdürlüğü ile işbirliği içine bu kursu açmamız hedefimizde. Uzaktan eğitim sistemini de yapabilirsek. Kursa uzaktan katılmak isteyen meslektaşlarımıza da faydalı olmuş olacağız. Amacımız bütün meslektaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmek"

120 KAYIT DIŞI EMLAKÇI VAR!
Sinop kent merkezinde 120 kayıt dışı, 72'de kayıtlı emlakçının olduğunu kaydeden N. Uğur Argon, "Şu an kentimizde 72 kayıtlı meslektaşımız var. Gayri resmi bu işi yapan, ayakçı-aracı tabir ettiğimiz arkadaşlarımızı da bu kurs ile mesleğe almak istiyoruz. Meslektaşlarımızın dışında isteyen vatandaşlarımız da bu kursa katılarak, sertifikalarını alabilecek. Meslekteki arkadaşlarımızın da problemlerine yardımcı olmak ve vatandaşlarımızın da mesleğimizle ilgili doğan problemlerini çözmek için buradayız. Biz hem kendimizin hem meslektaşlarımızın itibarını kurtarmak için buradayız. Hep birlikte el ele vereceğiz. Kapımız herkese açık" ifadelerini kullandı.
hakan akbaşhakan akbaş