Güncel
Giriş Tarihi : 12-01-2016 10:22   Güncelleme : 12-01-2016 10:04

Meteoroloji Kuvvetli Lodos Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Sinop ve çevresinde Kuvvetli Lodos uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Kuvvetli Lodos Uyarısında Bulundu
 Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi (BTUM) tarafından yapılan uyarı açıklamasında vatandaşlar ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, çığ, kar erimesi ve heyelana karşı dikkatli olunması istendi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Halen güneyli ve güneybatılı yönlerden (lodos) kuvvetli (40-60 km/s) esen rüzgarın yer yer kuvvetini artırarak (40-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. 

Yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esecek lodos yönlü rüzgarın, bölgemizde Çarşamba günü gece saatlerine kadar yer yer etkili olması beklendiğinden başta soba ve baca gazı zehirlenmelerine, ağaç ve direk devrilmelerine, ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına, sıcaklık artışı nedeniyle kar erimesi, heyelan ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.
Seda ŞengülSeda Şengül