Güncel
Giriş Tarihi : 20-11-2018 16:37   Güncelleme : 21-11-2018 09:27

Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden Mevlid-i Nebi Programı

Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi

Peygamberimiz, efendimiz, Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)in doğum günü hasebiyle; Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi’nde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Neslihan Kutlu Karaman’ın önderliğinde düzenlenmiş olan Mevlid-i Nebî programı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Ataman konuşmasında ‘’ İçinde bulunduğumuz hicri Rebiülevvel ayı sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği ay. Kutlu nebinin gelişiyle ihtiyar dünya adeta gençleşti. Dünyaya yeni bir ruh yeni bir heyecan geldi. Cahiliye dönemi diye bilinen bir dönem ve aynı zamanda anlayış yerini ilahi ve insani bir anlayışa bıraktı. Bununla birlikte yeni bir medeniyet doğdu. Bu medeniyetin en çok değer verdiği kesim hiç şüphesiz gençlik ve gençler idi. Hz. Peygamber'in hayatını ve sahabeyi düşündüğümüzde, her nedense hep olgun ve yaşlı insanlar canlanır zihnimizde. Kırk yaşındayken peygamberlik görevine başlayan Hz. Peygamber'in etrafındaki ilk Müslümanlara baktığımızda, onlardan çoğunun gençler olduğunu görürüz. Hz. Peygamber İslam'ı tebliğ ederken, toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini oluşturan gençlerden büyük ölçüde destek almıştır.’’ Dedi.

Ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Neslihan Kutlu Karaman’ın Mevlid-i Nebi programına özel ‘’senin izinde ’’ adlı şiiri salonda bulunan davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Daha sonrasında öğrencilerin hazırlamış olduğu şiirler, Peygamberimize methiyelerin yer aldığı, keman, gitar müziği dinletisi salondaki öğrenci ve velilerden büyük alkış aldı.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili, İlçe Müftüsü, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ProgramDağıtılan ikramlarla program sona erdi.





AdminAdmin