Güncel
Giriş Tarihi : 14-11-2016 14:44   Güncelleme : 14-11-2016 16:05

Mezarlık Bilgi Sistemi Devreye Girdi

Daha önce birçok il ve ilçede uygulamaya koyulan Mezarlık Bilgi Sistemi” Gerze’de de uygulanmaya başladı.

Mezarlık Bilgi Sistemi Devreye Girdi

Daha önce birçok il ve ilçede uygulamaya koyulan “Mezarlık Bilgi Sistemi” (MBS) Gerze’de de uygulanmaya başladı.  Artık Yeni Mezarlık’ta yatanlara internet üzerinden ulaşabilecek. Ayrıca bir ilke imza atan Gerze Belediyesi, sizin yerinize merhuma/merhumeye Fatiha ve İhlas surelerini internet üzerinden okutacak.


Gerze Belediyesi’nin sitesinden ulaşılabilen MBS ile merhumun mezarının ve kendinin fotoğrafı görüntülenebilecek. Mezarlığa ulaşım için gerekli olan güzergâh ve kabrin mezarlık içindeki konumu görülebilecek.

 

Eski Mezarlık için çalışmalar sürüyor

Gerze Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sistem için belediye bütçesinden herhangi bir ödenek aktarılmadığı ve ücretsiz olarak yapıldığı kaydedildi. Yeni Mezarlık’ta yatan merhum/merhumelerin yakınları, mezarlıkta yatan kişilerin resimlerini Halkla İlişkiler ve Basın İrtibat Bürosu’na getirdikleri takdirde sisteme fotoğrafların da ekleneceğini belirtildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Eski Mezarlık için de çalışmaların sürdüğünü ifade ederken, “Bayramlarda şehir dışından gelen misafirlerimiz artık yakınlarını çok daha rahat bulabilecek” dedi.


Sisteme aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

http://gerze.bel.tr/index.asp?cmd=mezarlikbilgigiris

 

Erkan TaşErkan Taş