Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2018 14:38   Güncelleme : 14-07-2018 14:46

Mezun öğrenci 1.'lik ödülü aldı

Gerze MYO Grafik Tasarım programı mezunlarından Ahmet Emin BEDİZ, “Karikatür, Ası ve Fotoğraf Yarışması” Ası (afiş) tasarımı dalında 1.'lik ödülünün sahibi oldu

Mezun öğrenci 1.'lik ödülü aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayesinde gerçekleştirilen bir kampanyayla Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumu’nun öncülüğünde 2017 yılı “Türk Dili Yılı” olarak ilan edilmişti. Bu iki kurum ve Vakıfbank işbirliği ile “Dilimiz Kimliğimizdir” teması ile gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında yer alan “Karikatür, Ası ve Fotoğraf Yarışması” ise sonuçlandı.

Yarışmanın Ası (afiş) tasarımı dalında 1.lik ödülü Gerze Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım programı mezunlarından Ahmet Emin BEDİZ’in oldu.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.Dr. Gürer GÜLSEVİN, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof.Dr. Derya ÖRS ile Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı İsmail ALPTEKİN’in katıldığı ödül töreninde. 15.000 liralık birincilik ödülünün de sahibi olan mezunumuz Ahmet Emin BEDİZ duygularını şu şekilde ifade etti;

“Dil ve Kimlik… Birbirinden ayrı düşünülemez bu iki kavramı anlamak ve anlatabilmek, benim için kıymetli ve gurur verici bir deneyim oldu. İlhamını uzaklarda değil en yakında görmek, kendi bayrağımızla bu iletişimi sağlayabilmek ve ortaya bir eser çıkarmak benim için en kıymetli ödüllerden daha kıymetliydi. Umarım bu yarışmalar sayesinde biz tasarımcılara böyle önemli konularda eserler üretmesi ve kültürümüzün görsel kimliğini daha köklü hale getirilebilmesi için kurumlarımızın kıymetli destekleri devam eder. Emeği geçen herkese teşekkür ederim”.

Gerze Meslek Yüksekokulu ile bağını koparmayan, bireysel başarısında hocalarının emeklerinin de payının olduğu için teşekkürlerini sunan ve bu güzel haberi paylaşan mezun öğrenci Ahmet Emin BEDİZ’i başarısından dolayı tebrik eden Tasarım Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Gökhan CEYLAN; “Gerze Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yer alan programlardan biri olan Grafik Tasarımı Programı öğrencilerinin, birçok yarışmada önemli başarılar elde ettiğini, yüksekokul bünyesindeki her programda olduğu gibi grafik tasarım programında da verilen kaliteli eğitimin meyvelerini bu şekilde almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

2018-2019 Akademik yılında I. Öğretim ve II. Öğretim programlarına ayrı ayrı 60 kişilik kontenjan verilen Grafik Tasarım Programının, öğrenciler tarafından yoğun tercih edilen programlardan biri olduğunu ifade eden Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. M.Sedat İPAR, okuldaki gerekli teknik donanımın yeterliliğinin yanı sıra, akademik bilgi birikimi ile öğrencilerimizi yönlendiren ve onlara mesleki anlamda önemli katkıları olan Grafik Tasarımı Programı akademik personelinin, her akademik yılsonunda düzenlediği sergi ile öğrencilerimizi böylesi yarışmalarda yer almaları ve bireysel başarılarını yükseltmeleri için teşvik ettiğini belirtti. Ayrıca mezun öğrencilerin Gerze Meslek Yüksekokulu ve hocaları ile gönül bağını koparmamasının mutluluk verici olduğunu belirten İPAR, gerçekleştirilen yarışmada birincilik ödülüne sahip olan Ahmet Emin BEDİZ'i de içtenlikle tebrik ederken, başarılarının devamını diledi.

Seda ŞengülSeda Şengül