Güncel
Giriş Tarihi : 21-03-2020 13:15   Güncelleme : 23-03-2020 11:42

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Bu gece Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v.) ‘in Allahın huzuruna çıktığı Miraç Gecesini kutluyoruz.

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Miraç Gecesi üç ayların ilki olan Recep ayının 27.gecesine denk gelen, Peygamber Efendimizin Muhammed Mustafa (s.a.v.)’ in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yükseldiği gecedir.

Korona virüs tedbirleri nedeniyle Cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasının ertelenmesinin yanında bu gece kandil namazı da evlerde niyaz edilecek. İl müftülüklerine gönderilen yazıda, “ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dâhil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacaktır" ifadeleri yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise tüm İslam âleminin Miraç Kandilini kutlayan bir mesaj yayınlayarak, yeni tip korona virüs salgınına karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ve devletin yetkili organlarının ilan ettikleri tedbirlere hep birlikte uyulması gerektiğini hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş mesajında“Bu mübarek gece vesilesiyle milletimize hatırlatmak istediğim bir diğer husus ise, küresel bir tehlikeye dönüşen ve henüz tedavisi bulunamadığı için binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs salgınına karşı hep birlikte mücadele etmenin gerekliliğidir. Zira temizliği imanın yarısı sayan dinimiz, insan hayatını ve sağlığını her şeyin üstünde tutmaktadır. Bu sebeple devletimizin yetkili organlarının ilân ettikleri tedbirlere uymak hepimizin en temel görevi olmalıdır.

Bunun yanı sıra içinde bulunduğumuz bu imtihan günlerinde teenniyle hareket ederek ellerimizi Yüce Rabbimizin engin merhametine açıp başta milletimiz olmak üzere İslam âlemi ve tüm insanlık için sabırla ve namazla O’ndan yardım istemeliyiz. Bilmeliyiz ki dünyevî her zorluğun ve sıkıntının anahtarı Rabbimizin kudret elindedir. Hiç şüphesiz “Allah, en iyi koruyandır ve O, merhametlilerin en merhametlisidir

Aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor; bu mübarek gecenin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum”ifadelerini kullandı.

AdminAdmin