Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2019 11:38   Güncelleme : 27-02-2019 14:25

Muammer Bilgiç ” Toplumların Sömürülmesi Kötüdür''

Boyabat İlçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen gecede Tarihçi -Yazar Muammer Bilgiç tarafından “Erbakanı Anma ve Anlama” konferansı verildi

Muammer Bilgiç ” Toplumların Sömürülmesi Kötüdür''

Boyabat Anadolu Gençlik Derneği Temsilciliği tarafından Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede AGD Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç tarafından “Erbakan’ı Anma ve Anlama” konferansı verildi.

Kuran-ı Kerim Tilaveti okunuşuyla başlayan programda AGD Sinop Şubesi Başkanı Mahfuz Doğan Karaman, Tarihçi -Yazar Muammer Bilgiç’e ve salondaki katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmacı olarak sahneye çıkan AGD Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç, İslam coğrafyasının hep kavgaların, ateşlerin, çatışmaların kavgaların olduğu bölge olduğuna dikkat çekerek; “Hep diyoruz ki ‘Dış güçlerin oyunu’ Ama oyunu çeviren dış güçler, oyuna gelen biz. Biz çocuklarımıza ne anlatıyoruz da, ne öğretiyoruz da, bizim çocuklarımız oyuna geliyor.

Toplumların sömürülmesi kötüdür, ama daha kötüsü toplumların sömürülmeye müsait olmasıdır. Biz aklımızı kullanmazsak, geçmişe bakıp, geçmişteki olayların sonuçlarını görmez isek, sömürülmeye devam eder, bu işin içinden çıkamayız. Müslüman, sadece Kur’an okumakla mükellef değil, aynı zamanda çevresinde ne olup bittiğini anlamakla da mükelleftir. Maalesef biz bunları yapmıyoruz. 

Necmettin Erbakan’a kim iftira etmişse, kim hakaret etmişse hiç kin tutmayıp doğru bildiklerini yapmaya devam ettiğini söyleyen Bilgiç; “Erbakan, asla şiddete başvurmadı, herkese ılımlı davranıp ikna etme yoluna gitti. Demokrasiden kasıt, 50 kişinin dediği olsun, 49 kişinin burnu sürtülsün değildir. Demokrasi, 99 kişinin karşısındaki bir kişinin haklarına, düşüncelerine saygı duyup, tahammül edebilmektir. Demokrasi çoğunluğun azınlığa tahammülüdür. 

Erbakan’ın Laiklik anlayışına da değinen Bilgiç; “Erbakan hocaya soruyorlar Laiklik nedir diye Hoca da ‘Laiklikten kasıt şuysa yaşamalıyız, haramla helal Müslüman içindir, mal mülk ise her insan içindir’ diyor. Biz müslüman olsun ya da olmasın, herkesin hakkını gözetmek, korumakla mükellefiz. Ramazan ayında, bir başkasına oruç musun değilmisin diye soramayız, aç mısın tok musun diye sormalıyız. Kimsenin inancını, ibadetini sorgulayamayız.

Hocanın hiç kimseyi ötekileştirmediğine de değinen Bilgiç; “Hocamız ülke menfaati için CHP ile de birlikte hükümet kurmuştur, diğer partilerle de hükumet kurmuştur. Bu ülkenin sağcısını da solcusunu da insan olarak gördü. Nezaketini hiçbir zaman kaybetmedi. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Sağcısıyla solcusuyla, Türküyle Kürdüyle, alevisiyle sunnisiyle karşılıklı oturup konuşabilmeliyiz. İşte dış güçler yapıyor diyoruz ya. Eğer siz kendi içinizde birleşemiyorsanız, anlaşamıyorsanız, kabahati kendinizde aramalısınız.” dedi.

Bilgiç konuşmasının sonunda, Erbakan Hocanın hükümetleri döneminde izlediği doğru ekonomik politikalarının faiz lobisini rahatsız ettiğini ve bir sürü komplolar kurulduğunu sinevizyon gösterimiyle anlatıp, artık bu oyunlara gelmemeliyiz, birlik olmaktan başka çarenin olmadığını ifade ederek konuşmasını tamamladı. Konferans sonunda Boyabat AGD Kadın Kollarına vekaleten Hamdi Tekin tarafından Muammer Bilgiç’e konferans için teşekkür edip, plaket takdim etti.

Bilgiç, daha sonra okuyucularına kitaplarını imzaladı.  Konferansa İYİ Parti Boyabat Belediye Başkan Adayı Hasan Kara, CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor, Saadet Partisi il başkanı Cavit Üçüncüoğlu Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Cennetoğlu, Sinop AGD Şube Başkanı Mahfuz Doğan Karaman, Agd Sinop onursal başkanı Cengiz Keskin, ve vatandaşlar katıldılar.

KAYNAK:BOYABATHABER

AdminAdmin