Güncel
Giriş Tarihi : 07-05-2018 16:36   Güncelleme : 08-05-2018 08:40

Muayeneye gittiler mağdur oldular!

Randevu alarak araçlarını muayeneye getiren vatandaşlar gezici istasyonun kurulmaması nedeniyle mağdur oldular

Muayeneye gittiler mağdur oldular!

TÜVTÜRK tarafından Gerze'de ayda 2 defa gerçekleştirilen araç muayene işlemleri bu defa yapılamadı

Randevu alarak araçlarını muayene için Gerze'ye getiren vatandaşlar TÜVTÜRK yetkililerinin muayene istasyonunu kurmadıklarını görünce şaşkına döndü. Uzak köylerden araçları ve traktörleriyle gelerek sabahın erken saatlerinde muayene sırasına giren vatandaşlar muayene sırası beklerken beklemedikleri bir durumla karşılaştılar.

Uzun bekleme sonrasında hiç bir yetkilinin gelmediğini ve mağduriyet yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, telefonla aradıkları TÜVTÜRK yetkililerinden aldıkları cevapla ikinci bir şaşkınlık yaşadılar.

Vatandaşların iddiasına göre telefonla ulaştıkları TÜVTÜRK yetkilileri Gerze Belediye Başkanı Osman Blovacıklı'nın muayene istasyonunun kurulmasına izin vermediği için Gerze'ye gelmediklerini söylemişler.

Başkan Osman Belovacıklı'dan, konuyla alakalı bilgi edindik
Kesinlikle böyle bir durumun olmadığını ve yapılan hizmete hiçbir zaman engel çıkarmadığını söyleyen Belovacıklı, "Vatandaşlarımızın mağdur olacağını bildiğimiz hiç bir duruma sebep olmayız. Şahsıma karşılık yapılan ithamları kabul etmiyorum. Biz yıllardır Vatandaşlarımızın işi görülsün diye TÜVTÜRK'e ücretsiz yer tahsisi sağlıyoruz. Gezici Muayene İstasyonunun kurulmamasında belediye olarak bizim hiç bir müdahalemiz olmadı" dedi. Başkan Belovacıklı, ziyaretimiz esnasında da TÜVTÜRK Genel Müdürlüğünü arayarak yaşanan durumu yetkililere aktardı ve çözüm bulunması için ricada bulundu.

"Şikayet var kötü muamele yapıyorlar"
Başkan Belovacıklı, açıklamalarının devamında muayene için gezici istasyona giden vatandaşların görevlilerce azarlandığı ve kötü muamele yapıldığı konusunda vatandaşların toplanıp şikayet için bizzat kendisini ziyaret ettiklerini söyledi. Bunun üzerine belediye zabıtası tarafından görevlilere ikazda bulunulması amacıyla zabıta ekiplerini görevlendirdiğini belirten Belovacıklı, "Bu olayın dışında gelişen başka bir durum yok. Zannediyorum ki, yaptığımız uyarı zorlarına gitmiş ve olayı provoke etmek için böyle bir yol izlemişler. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ilgili mercilerle irtibata geçerek gerekli adımlar atılmıştır" açıklamasında bulundu.

"Çiftçiler geldikleri onca yolu geri döndüler"
Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki'de zaten az sayıda kalan çiftçilerin mağdur edildiğini belirterek; "Traktörlerini muayene yaptırmak isteyen çiftçilerimiz 7 Mayıs pazartesi gününe randevu alarak uzak köylerden traktörleriyle yola düştüler. Gerze'ye geldiklerinde ise muayene istasyonunun gelmemesi neticesinde mağdur oldular. Muayene için Gerze'ye gelen çiftçilerimiz onca yolu geri dönmek zorunda kaldılar. Telefonla ulaştığım TÜVTÜRK'ün Sinop'ta ki yetkilileri, Gerze'ye gelişleri esnasında araçlarında arıza meydana geldiğini bu sebeple gelemediklerini ama ileriki günlerde mutlaka geleceklerini söylediler. Daha önce de çiftçilerimize kolaylık sağlaması açısından TÜVTÜRK'e, ortak ulaşımın sağlandığı köylerimizde istasyon kurulması için dilekçe verdik ama sonuç alamadık" şeklinde konuştu.

Sonuç olarak TÜVTÜRK'ten yapıldığı iddia edilen bu iki farklı açıklama sonrasında mağdur olan yine vatandaşlar oldu. Şimdi, gezici istasyonun 'araç arızası' nedeniyle gelemediklerinden dolayı mı? Yoksa vatandaşlara söylenen 'kendilerine izin verilmediğinden' dolayı mı kurulmadığı cevap bekleyen en önemli soru!  

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül