Güncel
Giriş Tarihi : 19-10-2017 10:54   Güncelleme : 22-10-2017 10:24

Muhtarlar Günü Gerze'de de Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, ilçemiz Gerze'de de kutlandı. Hükümet Konağı önünde toplanan muhtarlar adına, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Muhtarlar Günü Gerze'de de Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, ilçemiz Gerze'de de kutlandı. Hükümet Konağı önünde toplanan muhtarlar adına, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

 

Muhtarlar adına konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Acısu Köyü Muhtarı Fikri Uyanık, muhtarların 1829’dan bu yana yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini söyledi. Köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynadığı belirtti. Konuşmasına “çalışmalarımız, görevimiz ve karşılaştığımız zorlukların farkındalığı bizleri onurlandırmıştır” diyen devam eden Uyanık, “köylere gelen memurdan, askerden, sivil vatandaştan, yerliden, yabancıdan, hırsızdan, kaçaktan, kaçakçıdan, uzun lafın kısası olandan, olması gerekenden, olmaması gerekeni takibe kadar her şeyden mesul olan muhtarlarımızın fark edilerek gün belirlenmesi bu anlamda kutlamalar yapılması hepimizi mutlu etmiştir. Tüm muhtar arkadaşlarım adına, başta hükümetimize ve bize değer veren tüm devlet büyüklerimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Muhtar arkadaşlarımın muhtarlar gününü tekrar kutlar, görevlerinde başarılar dilerim” dedi.

 

“Muhtarlar merkez ile yerel arasında köprü görevi yürütüyor”

Sinop Milletvekilleri Dr. Nazım Maviş ve Barış Karadeniz de, günün anlam ve önemine yönelik bir kutlama mesajı gönderdi. Hükümet Konağı önünde yapılan törende okunan mesajlarda, Nazım Maviş şöyle konuştu: “mahalle ve köy yönetiminde, merkez ile yerel arasında köprü görevini yürüten, vatandaşlarımızın devletimizin ilgili birimleriyle olan ilişkilerinin daha etkin hale gelmesini sağlayan muhtarlarımız, yıllarca hiçbir maddi beklenti içine girmeden vazifelerini yürütmüşlerdir. Son yıllarda muhtarlarımızın üstlendikleri görevleri daha iyi yürütebilmeleri için bir takım iyileştirmeler yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir. Muhtarlıkların daha işlevsel hale getirilmesini yerinde, hızlı bir çözüm anlayışı açısında da önemli görmekteyiz.

 

Muhtarlıklarımızın, devlet yapılanmamızın en önemli kurumlarından biridir. Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza göstermiş olduğu yakın ilgi, vatandaşlarımızla duygusal yakınlığını önemsemesinin yanı sıra, muhtarlık kurumunun önemine de işaret etmektedir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunca vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlayarak vatandaşımızın devletine olan inancını pekiştiren, aidiyet duygusunu güçlendiren muhtarlarımız önemli bir görev yürütmektedir.

 

Bu vesileyle devlet ile vatandaş arasındaki ilk köprü görevini yürütmekte olan muhtarlarımızı en içten duygularımla kutluyor; bizlere iletecekleri sorunların çözümünde gece gündüz her zaman yanlarında olduğumun bilinmesini ifade ediyor, saygılarımı sunuyorum”

 

“Muhtarlar milletin temsilcisidir”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tarafından, Gerze Kaymakamı Murat Güven adına gönderilen ve törende okunan kutlama mesajında ise şunlara yer verildi: “Yerel yönetimin en önemli unsuru olan muhtarlarımız, bu kutsal görevde zor şartlar altında, canla başla memleket için çalışmaktadır. Sizler ve muhtarlarımız ile birlikte hizmet etmek için çıktığımız Sinop sevdamızın yolunda, hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım Sinop için çalışıyoruz. Biliyorum ki, memleket muhtarlarımız taleplerini yerine getirmekle kalkınır. Çünkü muhtarlarımız milletin temsilcisidir. Birçok hizmeti gönüllü olarak yaptıklarını bilen bir milletvekili olarak muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

 

Köylümüzün ve mahalle sakinlerimizin derdi ile dertlenen, sevinci ile sevinen ve doğumdan ölüme tüm amacı halka hizmet olan gönüllü bir ordunun neferidir muhtarlarımız. Demokrasiye inancımızla, zorlu koşullarda görev yapan değerli muhtarlarımızın her zaman yanlarında olacağımı belirterek, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü kutluyor, şahsınızda törene katılan muhtarlarımıza ve tüm hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”


Törenin ardından Kaymakam Güven’i makamında ziyaret eden muhtarlar heyeti,  daha sonra Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret edecek.


Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi





Erkan TaşErkan Taş