Güncel
Giriş Tarihi : 19-10-2020 10:35   Güncelleme : 19-10-2020 11:25

Muhtarlar Hem Çelenk, Hem de Görüşlerini Sundu

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle köy ve mahalle muhtarları ilçemiz Atatürk Büstüne çelenk sundu, günün anlam ve önemi ilgili açıklama yaptılar

Muhtarlar Hem Çelenk, Hem de Görüşlerini Sundu

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle köy ve mahalle muhtarları Hükümet Konağı önünde Atatürk Büstüne Çelenk sundu, günün ehemmiyetiyle ilgili açıklama yaptılar.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk törenine İlçemiz Köy ve Mahalle Muhtarları, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal, İyi Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit ve birçok ilçe sakini iştirak etti.

İlçemiz Muhtarlar Derneği Başkanı Acısu Köyü muhtarı Fikri Uyanık yapmış olduğu konuşmada, “1829’dan bu yana Yerel Demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesinin faaliyetleri ile ilgili genelgede Muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiği bildirildi.

Aynı genelge ile Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyacak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.

Çalışmalarımız, görevimiz ve karşılaştığımız zorlukların farkındalığı bizleri onurlandırmıştır. Tam da sırası gelmişken köylere gelen memurdan, askerden, sivil vatandaştan yerliden yabancıdan, hırsızdan, kaçaktan, kaçakçıdan,  uzun lafın kısası olandan olması gerekenden olmaması gerekeni takibe kadar her şeyden mesul olan muhtarlarımızın fark edilerek gün belirlenmesi bu anlamda kutlamalar yapılması hepimizi mutlu etmiştir.

Tüm muhtar arkadaşlarımın buradan muhtarlar gününü tekrar kutlar görevlerinde başarılar dilerim.”dedi.

Köy Muhtarları Dernek Başkanı Fikri Uyanık, kendi derneklerine ait çelengi Atatürk Büstüne sunduktan sonra tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi.

AdminAdmin