Güncel
Giriş Tarihi : 21-12-2015 00:13   Güncelleme : 20-12-2015 23:51

MÜSİAD’DAN 17-25 Aralık Açıklaması

MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin yıl dönümünde açıklama yaptı. Gökmen yaptığı açıklamada MÜSİAD olarak, 25 yıldır, hakkın, doğrunun, adaletin ve milletimizin yanında yer aldıklarını ve, taraf olduklarını söyledi. Gökmen sözlerine şöyle devam etti; "Doğru bildiklerimizi tek başımıza olsak da, net şekilde ve yüksek sesle söylemeye devam ettik

MÜSİAD’DAN 17-25 Aralık Açıklaması
 MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin yıl dönümünde açıklama yaptı. Gökmen yaptığı açıklamada MÜSİAD olarak, 25 yıldır, hakkın, doğrunun, adaletin ve milletimizin yanında yer aldıklarını ve, taraf olduklarını söyledi. Gökmen sözlerine şöyle devam etti; "Doğru bildiklerimizi tek başımıza olsak da, net şekilde ve yüksek sesle söylemeye devam ettik. 

Sadece 28 Şubat’tan bahsetmiyoruz. ‘27 Nisan E-Muhtırası’ yayınlandığı gün, Genel Merkezimizde Başkanlar toplantısındaydık. Sabah, muhtırayı görüp ilk cevap veren Sivil Toplum Kuruluşu MÜSİAD idi.

17 Aralık ile başlayıp, 25 Aralık ile devam eden darbe girişimine de, derhal ve net bir şekilde karşı çıkan iş alemindeki tek STK MÜSİAD'dır. Bu noktayı özellikle ve açıklıkla vurgulamak isterim. Biz, testi kırıldıktan sonra yol gösterenlerden, ya da savaştan sonra çıkan kahramanlardan olmadık. 17 Aralık, sap ile sapanın karıştırılıp, hukuk adıyla bir karmaşa ortamı oluşturan, samimiyetsiz bir hareketti. Daha sonra, 25 Aralık hareketi ile, aslında bunun, hukuku, iş alemini, sivil toplumu kullanarak planlanan bir darbe girişimi olduğu da ortaya çıktı.

MÜSİAD olarak, geçmişte, siyasetin ve yargının iş alemi üzerinde oluşturduğu haksız tahakküme ve adaletsizliğe niçin ve nasıl karşı çıktıysak, bugün ve gelecekte de, iş aleminin yada başka oluşumların siyasetin ya da yargının üzerinde oluşturmak isteyeceği haksız tahakkümlere ve tersine tahakkümlere de karşı çıkmaya devam edeceğiz.’’
hakan akbaşhakan akbaş