Güncel
Giriş Tarihi : 29-08-2019 13:06

Mutlu Şehir Türkiye’nin En Öfkesiz Şehri Seçildi

81 ilden 18-81 yaş arası evli, bekar, çocuklu veya çocuksuz bireylerden oluşan 25 bin kişiyle yüzyüze görüşülerek Türkiye’nin “öfke” haritası çıkarıldı. Buna göre Sinop öfke oranı en düşük iller arasında kendini gösterdi.

Mutlu Şehir Türkiye’nin En Öfkesiz Şehri Seçildi

Üsküdar Üniversitesi, klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapan 125 öğrenci tarafından yapılan saha çalışmasında, 81 ilde toplam 25 bin kişiyle birebir görüşme gerçekleştirildi.

Yapılan araştırmada neticesinde öfke, düşmanlık ve saldırganlık eğilimi en yüksek bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğu görülürken, en düşük bölge Trakya ve Orta Karadeniz bölgeleri oldu.

Araştırmayı yürüten Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar “Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bölgelerinde eğilim daha fazla iken daha düşük riskli olan bölgelerinse Trakya Bölgesi, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve İzmir olduğunu gördük. Buralarda yüksek çıkmasını bu bölgelerin biraz daha geleneksel, metropolleşmeden biraz daha uzak, daha geniş ailelerin bir arada yaşayabildiği daha geleneksel kodlarla büyüyen bireylerin olmasına bağlıyoruz” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) yaptığı araştırmaya göre Türkiye’nin en mutlu şehri olan Sinop’un aynı zamanda öfke, düşmanlık ve saldırganlığın en az ilçe olduğu görüldü.

AdminAdmin