Güncel
Giriş Tarihi : 01-09-2016 23:48   Güncelleme : 02-09-2016 00:46

Mutluluk Festivali Renkli Geçti

Birincisi düzenlenen Uluslararası Gerze Mutluluk Festivali renkli görüntülere sahne olurken İzmir Gaziemir Belediyesi ile Gerze Belediyesi kardeş şehir oldu

Mutluluk Festivali Renkli Geçti

Gerze Belediyesi ve Sinop Güç Birliği Derneği tarafından düzenlenen Mutluluk Festivali Gerze Belediye bahçesinde yapılan açılış kokteyli ile başladı.

Düzenlenen kokteyle CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın açılış konuşmasının ardından Gaziemir Belediyesi ile kardeş belediye imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreni sonrası Gerze Belediyesi Başkanı Osman Belovacıklı, Gaziemir ve Beşiktaş belediye başkanları Halil İbrahim Şenol ve Murat Hazinedar’a plaket takdim etti.

Gerçekleşen kokteyl töreni ikramlarla son bulurken program Dünya Barış Günü Kortej yürüyüşü ile devam etti.

Dünya Barış Günü kortej yürüyüşünde Sütaş çiftliğinin meşhur grubu Sütaşkı bandosu eşliğinde Gerze Belediyesi önünden Liman mevkiine yürüyüş düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşte sütaşkı bando takımı renkli görüntülere sahne oldu.

1.Uluslararası Gerze Mutluluk Festivali İskele Mevkiinde açılışı yapılan sergi programı ile devam etti. Yeşil Gerze Dağcılık, Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Resim ve Fotoğraf Sergisi, Ahşap Oyuncak ve Kotra Sergisi, SKF Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında Ferit Domaniç’in Kaf Dağının Ardında, Yıldız Kalkan’ın Folklor, Belgesel Fotoğrafçısı Volkan Atılgan’ın Mübadele Gelenler Gidenler isimli eserleri yapılan açılış ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin ardından av yasağının kalkması sebebiyle Balıkçılar Vira Bismillah diyerek av sezonunun açılışını yaptı. Protokol balıkçı teknesine binerek sahil turu attı. Balıkçı teknesine binen Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu balıkçı teknesini CHP Milletvekili Barış Karadeniz kullandı.

Program akışı Gazeteci Yazar Mimar Cengiz Bektaş’ın Kendini Bir Başkasının Yerine Koyabilme konulu söyleşisi ile akşam konser programıyla devam etmek üzere son buldu.

Akşam programında ise ilk olarak Gerze Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu ardından Türk Sanat Müziği Korosu, Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Erciyes Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu, Bülent Ortaçgil ve son olarak İstanbul Arabesque Project sahne aldı.

Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun performansları izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Festival sahne performanslarının ardından sona erdi.

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz