Güncel
Giriş Tarihi : 08-02-2018 20:50   Güncelleme : 08-02-2018 21:08

Narkotikten ''Uyuşturucu ile mücadele'' eğitimi

''Uyuşturucuyla Mücadele'' için Narkotik Ekipleri tarafından Gerze'de eğitim verildi

Narkotikten ''Uyuşturucu ile mücadele'' eğitimi

Uyuşturucuyla mücadele için Narkotik Ekipleri tarafından Gerze'de eğitim verildi

Sinop il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler “Birlikte Yarınlara Projesi” kapsamında Gerze Belediyesi çalışanlarına eğitim verdi.

Tüm Türkiye’de Valilikler ve il emniyet müdürlüklerince eş zamanlı olarak başlatılan eğitim programları kapsamında Gerze Belediyesi park ve bahçeler müdürlüğünde görevli çalışanlar ile zabıta memurlarına, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bilgilendirici eğitim verildi.

Narkotik ekipleri tarafından belediye toplantı salonunda verilen eğitimlerde kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. Madde bağımlılığının zararları ile mücadelede izlenmesi gereken stratejilerin anlatıldığı toplantıda özellikle zabıta ve temizlik işçisi gibi sahada çalışan personellerin önemli bir role sahip olduğuna dikkat çekildi.

Uzman ekipler tarafından özellikle son dönemde korkutucu boyutlara ulaşan madde kullanımı ve bağımlılığın önlenmesi için yapılan koruyucu ve önleyici çalışmalar anlatılarak, gerekli eğitici çalışmaların yapılması gerekliliği anlatıldı.

Karşılaşılan şüpheli durumlarda oluşturulan ''Narkomobil Whatsapp İhbar Hattı'' ile iletişime geçerek ihbarda bulunulabileceği ve uyuşturucu materyalleri ile karşılaşılırsa fotoğraf paylaşımı yapılabileceği de aktarıldı.

Eğitim toplantısında bağımlılık süreci, bağımlı olan kişilerin özellikleri ve başına gelebilecekler, sokak satıcılarının nasıl tanınacağı, narkotik maddelerin ticaret ve tüketiminde kullanılan dil ve şüpheli mekanlar ayrıntılarıyla başlıklar halinde tek tek anlatıldı.

Ekipler toplantı sonunda ''Sevdiklerimizi korumak için bizimle paylaş'' sloganıyla ''Narkomobil İhbar Hattı'' numarasının (0552 155 57 57) herkes tarafından telefonlara kaydedilmesini istedi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül