Güncel
Giriş Tarihi : 18-02-2017 18:29   Güncelleme : 18-02-2017 17:33

Nazım Maviş Gerze'de

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Gerze'de bir dizi ziyaretlerde bulundu

Nazım Maviş Gerze'de
Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Gerze'de İlçe Başkanı İzzet Karaman ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Ak Parti Gerze İlçe Teşkilatı önüne gelerek partilileri selamlayan Maviş, daha sonra geçtiğimiz günlerde babası vefat eden Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma'nın baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Bir süre Burma ile sohbet ederek acısını paylaşan Nazım Maviş, daha sonra Ak Parti'ye gönül vermiş esnaflardan Ensar Kundura’nın sahibi Adem Sesli'yi ziyaret etti. Dükkanın büyük bölümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinin resimleriyle donattığını duyan ve ziyaret etmek istediğini dile getiren Nazım Maviş, ''Bize bu ruh yeter. Bu motivasyonla inşallah 16 Nisan'da sandığa gidip güçlü bir şekilde evet diyeceğiz'' dedi. Ziyaret esnasında Milletvekili Nazım Maviş'in orada olduğunu duyan vatandaşlar da Maviş'e taleplerini ilettiler.

İlçemiz vatandaşlarından Durmuş Demirsoy, elektrikli sandalye ihtiyacının olduğunu belirterek giderilmesi için talepte bulundu. Maviş, danışmanlarına talimat vererek konuyla ilgileneceğini belirtti.

 

Yaşlı kadını evinde ziyaret etti

Ziyaretin ardından hasta ziyareti yapmak üzere Demirciler Sitesi’ne geçen Maviş, burada da 90 yaşındaki yatalak hasta Fadime Kibar’ı ziyaret etti. Maviş, acil şifalar diledikten sonra, ilçemizde Uzun Hasan lakabıyla tanınan Hasan Tulpar'ı ziyaret etti. Ak Parti Gerze Teşkilatı’nın kuruluşunda emek sarf edenlerden biri olan Tulpar'ın sağlık sorunları nedeniyle bir süredir rahatsız olduğunu duyduğunu ve ziyaret etmek istediğini belirten Maviş, Tulpar ile sohbet ettikten ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra bir diğer hasta olan Mustafa Çetinkaya'nın evine uğradı.

 

Fırıncılık baba mesleği

Maviş, Çetinkaya ile sohbet ederek sağlık sorunlarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra çıkışta mahalledeki Halk Ekmek Fırını’na uğradı. Fırıncılığın baba mesleği olduğunu söyleyen Maviş, ''benim babam fırıncı. Fırıncılık zor zanaattır. Ekmeğin hası böyle taş fırında, odun ateşinde olur. Fırıncı küreğini bir dönem aldık elimize'' diyerek espri yaptı. Maviş'in esprisi fırında gülüşmelere neden oldu. Fırın çalışanlarıyla muhabbet ettikten sonra Halk Ekmek Fırını sahibi Atıf Bal'a hayırlı işler dileyerek oradan ayrıldı.

 

Mevlide katıldı

Öğlen namazını kılmak ve Ahmet Burma'nın babası Nail Burma'nın mevlidine katılmak üzere Site Camisi’ne geçen Maviş, burada öğle namazının ardından Nail Burma için okutulan Mevlid-i Şerif'i dinledi.

Mevlit sonunda Burma tarafından verilen yemek ikramına katılan Sinop milletvekili, buradan ilçemiz Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Ziyaret esnasında, sanayideki esnafları teker teker gezdi. Orada çalışan esnafların dertlerini dinledi.

 

Gerze’ye 7 proje

Esnaflar, sanayi sitesinde bir dükkânı 2-3 kişinin paylaştığını belirterek, sanayi sitesinin büyütülmesini istedi. Maviş, sanayi sitesinin büyütülmesi yerine, meslek kollarına göre yeni sanayi siteleri yapılabileceğini söyledi. “Yeri siz temin edin, biz gerekli çalışmaları yapalım” diyen Maviş, hükümet konağı, adliye sarayı, gençlik merkezi, KYK yurdu, doğalgaz, sanayi sitesi ve köy yolları olmak üzere yedi farklı projenin ilçemize yapılacağını söyledi.



Erkan TaşErkan Taş