Güncel
Giriş Tarihi : 20-07-2016 12:52   Güncelleme : 24-10-2017 03:34

O Gece Bende Oradaydım..

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Darbe Girişiminin Ardından Sinoplularla Buluştu

O Gece Bende Oradaydım..
 Sinop Hükümet Konağı önünde Demokrosi nöbeti tutan Sinop Ak parti milletvekili Nazım Maviş Demokrosiye sahip çıkalım sloganıyla sabah saatlerine kadar vatandaşlarla birlikte nöbet tuttu.

Maviş 15 Temmuz tarihinde gece 01:30 saatlerinde gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çok büyük saldırıyla karşı karşıya kaldığını belirten Maviş şu açıklamalarda bulundu; Bugün milletimiz bir tarih yazıyor. 15 Temmuz darbe teşebbüsü milletimizin ferasateti, basireti, demokrasiye ve başkumandana olan bağlılığıyla aşınmıştır. TBMM 23 Nisan 1920 de kuruldu. Kurulduğu günden bu yana karşılaşmadığı terör saldırısıyla karşılaştı. 15 temmuz gecesi ve 16 temmuz sabaha kadar süreçte TBMM İstiklal harbini yaşadığımız dönemde bile karşılaşmadığımız büyük saldırı ile karşı karşıya kaldı ve TBMM bombalandı. Biz darbe teşebbüsünün anlaşıldığı ilk saatlerden itibaren meclis başkanımızın, Başbakan ve meclis grubumuzun çağrısı üzerine Ankarada bulunan milletvekillerimiz ile birlikte TBMM’ye koşarak gittik. Çünkü TBMM’yi kapatmak isteyen iradeye karşı yapılacak en haysiyetli duruş TBMM’yi açık tutmaktı. Her darbe TBMM’yi kapatmak, millet iradesini gasp etmek için yapılır. Bu darbede TBMM’yi çalışılmaz bir hale getirmek için yapılmış bir harekettir. Muhalefet Milletvekillerimiz CHP grup başkan vekilleri MHP başkan vekilleri meclise gelerek meclis başkanı başkanlığında meclis açılarak grup başkanlarımız darbeye karşı konuşmalarını yaptı. Demokrasiye karşı kendi  parti mensuplarının dik duruş sergilemesini istediler.TBMM‘yi bombalamaları üzere vekillerimiz ile aynı görüş içerisinde olarak TBMM de demokrasi nöbeti tutmaya başladık. Ne pahasına olursa olsun milletin meclisi çalışacaktır. En güzel tablolardan bir tanesi Türkiye de belki de ilk defa bütün siyasi partilerin temsilcileri ortak bir şekilde millet iradesini koruyacak irade sergiledik. Burada şunu ifade etmek istiyorum gerçekten meclis başkanımızın dirayeti ile birlikte bütün Milletvekillerimizle hiç uyumadan çok kararlı bir duruş sergilendi. 
Cumhurbaşkanımız bizi arayarak ‘’ Ne pahasına olursa olsun TBMM açık kalacak milletin iradesinin tecelligahı olan bu kutsal yapıdan ayrılmayacaksınız, nöbet yerlerinizi terk etmeyeceksiniz.’’ Bizde bütün Milletvekillerimiz ile bu demokrasi nöbetini tuttuk. Allah’a şükürler olsun TBMM’nin ruhu her zaman ayakta kaldı. TBMM ruhu ile bir bütündür, milletin iradesinin tecelligahıdır. Bu emanete sahip çıkmak bizim namusumuzdur. Ben nöbet sırasında bütün milletvekillerimizi koruyan emniyet mensuplarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bizimle beraber bu nöbeti tutan tüm Milletvekili arkadaşlarıma, grup başkanlarıma ve bizi yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sinop’ta  darbenin başladığı ilk günden itibaren bu milli duruşu sergiledi. Sinop sokakları darbeye karşı onurlu bir yürüyüş sergiledi. TBMM’nin sıfatı gazi meclisti 15 temmuz gecesi ikinci kez gazi olmuştur. Allah bir daha bu acı tecrübeyi yaşatmasın, alçaklarda hak ettiği cezayı alacaktır. Bugün toprağa verdiğimiz Ayancıklı Ömer Can kardeşimiz daha Hukuk Fakültesinde bir öğrenciydi. Devletimizi korumak için tankların önünde atılan bombalardan yaralanarak şahadet şerbetini içmiştir. Buradan bütün Sinop’un başı sağ olsun. Ben bu vesile ile aziz milletimize tekrardan şükranlarımızı arz ediyorum. Hepinizde Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın selamlarını iletiyorum. Allah bir daha böyle büyük dertler göstermesin, karşı kaşıya bırakmasın.’’ dedi.

 

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz