Güncel
Giriş Tarihi : 24-10-2016 15:18   Güncelleme : 24-10-2016 15:31

Öğrenciler Sandık Başına Gitti

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri temsilcilerini seçti

Öğrenciler Sandık Başına Gitti
 Öğrencilerde demokrasi bilincinin yerleşmesi için okullarda geçekleştirilen ‘Öğrenci Meclisi Başkanlığı’ uygulaması, seçimlerle belirleniyor.

Okul Müdürü Mustafa Ataman, her yıl Ekim ayında gerçekleşen seçimlerle Öğrencilerde  demokrasi kültürünün okul çağından itibaren oluşturulması,  hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürümüzün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.  Ayrıca öğrencilerde İnsan hak ve hürriyetlerinin vazgeçilmezliğini ve devredilemezliğini, başkalarının fikrine katılmasa da bu fikri savunabilme özgürlüğüne saygı duymayı, insanlara eşit ve adil davranmayı, kendini ifade ederek kişisel sorumluluğun önemine inanmayı kişinin sürekli gelişimini ana ilke olarak kabul etmenin gerekliliğini yaşayarak öğretmek amaçlanmıştır'' dedi.

Ataman, “Seçimlerde iki öğrencinin aday olduğunu ve altı sınıftan 65 öğrencinin oy kullandığını belirterek, seçilen öğrenciler ve okul  başkanı ilçede diğer okulların öğrenci temsilcileriyle İl Öğrenci Meclisine gidebilmek için seçime katılacaklar. Öğrencilerimiz kendi aralarında adaylarını belirledi. İlçede yapılan seçimde İl Öğrenci Meclisine gitmeye hak kazanan temsilciler ilçemizi ilde temsil edecekler. Ardından 19 Mayıs Gençlik Haftasında 81 İlin Öğrenci Meclis Başkanları Ankara’ da belirleyeceği gündemle toplantı yapacaklar “ diyen Ataman tüm öğrencilere de başarı dileklerini sundu.  

Seda ŞengülSeda Şengül